Annonce
Fredericia

Taulov Hundeskov er pelsdyrenes slaraffenland

Mikael Anker Olsen er kommet på det, der i dag hedder Taulov Hundemark i mange år. Det var dog først i 2017, at hundeskoven officielt blev indviet, at området blev hegnet ind. Siden har flere hundeejere fået øjene op for det store område. Foto: Peter Leth-Larsen
Flere og flere bruger den gamle losseplads i Taulov, der siden sommeren 2017 officielt blev til en hundeskov. Det er paradis for de firbenede og socialt samvær for de tobenede.

Det har skabt glæde blandt hundeejere, at der er kommet et indhegnet område, hvor hundene kan luftes frit, og hvor de kan lege med ligesindede. To år er gået siden indvielsen, og der kommer stille og roligt flere og flere til området. Her er alle velkomne, men det er i høj grad på de pelsedes præmisser.

Annonce

1. Leg uden snor

Hundeejere har i årevis brugt den gamle losseplads på Holmemarksvej 25 til at lufte deres hunde. Først i sommeren 2017 blev området officielt til en hundeskov. Det har blandt andet betydet, at ejere med god samvittighed – og med loven på deres side – kan lade deres hunde løbe frit.

Tidligere lå der en losseplads, og det krævede et par store maskiner at få gjort området brugbart. Blandt andet blev der læsset en meter jord på det, hundeejerne i dag kalder marken.

2. 40.000 kvadratmeter legeplads

Der er knap 400 medlemmer af gruppen Taulov Hundemark, som området officielt hedder. Det kaldes dog aldrig andet end hundeskoven.

Hver dag klokken 17 mødes hunde og deres ejere på p-pladsen foran de indhegnede 40.000 kvadratmeter. Der kommer alt mellem fire og 20 hunde hver gang. Da det er et indhegnet område, må hundene løbe frit.

3. Tænk over outfittet

Efter marken kommer skoven. Her er opstillede hundeskåle, hvor ejere selv medbringer vand.

Det er i høj grad mere end legeplads for hunde, og alle hunde i alle størrelser og aldre er velkommen. Det eneste krav er, at din hund ikke er aggressiv, og at du ’har styr på den’. Det anbefales desuden ikke, at du dukker op i hundeskoven i dit stiveste puds, da det eksempelvis kan være mudret efter regnvejr.

4. Alle er velkomne

Der har været meget få episoder, hvor hunde har været oppe og toppes. Brugerne af hundeskoven gør meget ud af, at både nye hunde såvel som ejere skal bydes ordentligt velkommen.

Andre borgere – også dem uden hund – er også velkomne på området. Det er dog en hundeskov, så hvis du ikke er fan af de pelsede firbenede kæledyr, kan det ikke anbefales.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce