Annonce
Fredericia

Tavshed om hjemsendelse af endnu en topchef

Annemarie Zacho-Broe (t.v.) er hjemsendt kommunaldirektør. Tommy Abildgaard (t.h.) er hjemsendt økonomichef. I midten Jacob Bjerregaard - tidligere borgmester. Den eksterne advokatundersøgelse berører nu alle tre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det er en administrativ beslutning at hjemsende en fagchef, som det er tilfældet med økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard. Der er tale om en personalesag og en del af advokatundersøgelsen, så ordene om sagen er få.
Annonce

Fredericia: Det er en administrativ beslutning at hjemsende en fagchef. Det er ikke en politisk beslutning, så politikerne er alene blevet orienteret om, at økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard midlertidigt er sendt hjem.

Fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal er den øverst ansvarlige i den kommunale organisation i øjeblikket og som sådan også den, der har måttet træffe beslutningen om hjemsendelsen.

Den blev ledsaget af en kortfattet pressemeddelelse tirsdag eftermiddag, som Fredericia Dagblad har spurgt nærmere ind til detaljerne i.

- Det fremgår af pressemeddelelsen, at der er tale om forhold inden for økonomiområdet. Er det direkte hægtet op på udgangspunktet for advokatundersøgelsen, som var jordsalget?

- Der er tale om personalemæssige forhold, derfor kan vi ikke sige mere, end der står i pressemeddelelsen.

Fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal måtte tirsdag sende kommunens økonomichef hjem som led i den eksterne advokatundersøgelse, der er i gang. Arkivfoto: Claus Fisker

- Hvis ikke kan man så sige, om det er nye dispositioner, eller det er dispositioner, der strækker sig længere tilbage i tiden?

- Der må vi igen henvise til, at der er tale om personalemæssige forhold, og vi kender ikke resultatet af undersøgelserne endnu, derfor kan vi ikke udtale os, siger Camilla Nowak.

- Hvem skal overtage Tommy Abildgaards opgaver i hans fravær?

- Vi er naturligvis i gang med at kigge på, hvordan vi løser opgaverne i Tommys fravær sammen med hans afdeling. Det bliver der fundet en løsning på hurtigst muligt, men vi har ikke en færdig plan endnu, oplyser Camilla Nowak.

- Er der sat tid på, hvornår han eventuelt kan vende retur. Advokatundersøgelsen afsluttes jo lige om lidt i denne uge?

- Der er tale om personalemæssige forhold, som vi ikke kan udtale os om, men vi ønsker ikke at fritage nogen fra tjeneste længere end højst nødvendigt, lyder det fra den fungerende kommunaldirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

69-årig lungepatient brugte seks timer på at få tid til en coronavaccination - regionen forklarer, hvad der gik galt

Fredericia For abonnenter

Fællestillidsmand for HK'erne har mærket efterdønninger af kommunalt sparekatalog: - Folk kan stadig blive vrede over det

Fredericia For abonnenter

Nye Borgerlige raser efter kaos på rådhuset: - Jeg opfatter det her som en socialdemokratisk skandale

Annonce