Annonce
Fredericia

Teaterchef: Vi skal have et nyt teater der skal være vartegn, turistmagnet og bygget til det vi er gode til - musicals i verdensklasse

Her på det yderste af Fredericia C skal et nyt teater bygges, mener teaterchef Søren Møller. Det har han drømt om i ti år, og nu er drømmen kommet et skridt nærmere med ansættelse af en projektleder, der på halvandet år skal sætte rammen for, hvordan projektet kan realiseres. Foto: Martin Ravn
Annonce
kanalbyen - I 10 år har drømmen om et spændende teaterhus som vartegn ved Lillebælt huseret i hovedet på teaterchef Søren Møller. Nu skal drømmene konkretiseres, og mandag aften løftede han sløret for sine tanker.

- Det skal være et vartegn for Fredericia og et teaterhus, som er opført omkring teateroplevelsen. Det skal ikke være glas og beton, hvor man lægger alle pengene i foyeren. Investeringen skal koncentreres, om det vi er gode til - at skabe fantastiske musicals, sagde Søren Møller på et informationsmøde i restaurant Oven Vande.

Mødet havde trukket fulde huse af folk med interesse for både byudviklingen på Fredericia C, men ikke mindst for planerne for et kommende teater.

- For ti år siden, da jeg var rektor på Musicalakademiet blev jeg opsøgt af to unge arkitektstuderende, som ville tegne et teaterprojekt på spidsen af havnen. På det tidspunkt lå Kemira stadig på grunden, men de fik tegnet et projekt og sammen tænkte vi nogle visioner, som stadig er grundliggende for det, jeg forestiller mig, vi skal bygge, fortalte Søren Møller.
Annonce

Indholdet på plads

Teatrets store succeser indenfor de seneste år kombineret med evnen til at omsætte det høje kunstneriske niveau til en forretning med god økonomi, har betydet, både teatret, kommunen og Fredericia C har ønsket at skubbe planerne for et nyt teater frem.

I udviklingsplanen for Fredericia C er et teater placeret på den yderste mole på Gl. Havn, og placeringen er vigtig, fastholder Søren Møller.

- Når vi bygger, så skal det være som et vartegn for Fredericia. Det skal være en turistmagnet, som man vil rejse til for at opleve. Som man i Aarhus har forstået at forvandle det gamle kunstmuseum til attraktionen Aros, sagde han.
Annonce

Mere plads - flere penge

Han underbyggede behovet for et nyt teater med den udvikling teatret har gennemgået de seneste år.

- Vi er vokset ud af rammerne i Prinsessegade på alle måder. Teatret var "State of the art", da det blev opført i 1954, men det er for småt. Det handler også om økonomi. Vi har solgt 65.000 billetter til Klokkeren, men havde vi haft plads til 1200 i stedet for 824, så havde vi også kunnet sælge de billetter. Så der er ganske enkelt penge i et større hus, sagde Søren Møller.
Annonce

Kæmpe katalysator

At teatret hører hjemme på fyrtårnsplaceringen ved indsejlingen til Fredericia er projektdirektør i FredericiaC Tim Andersen enig i.

- Hvis bare 75 pct. af de drømme Søren Møller har bliver opfyldt, så bliver teaterhuset en katalysator for Kanalbyen uden lige, slog han fast.

Han er overbevist om, at mange vil finde det interessant at bosætte sig i en bydel, hvor en stor kulturinstitution trækker liv til, og man samtidig sørger for at gøde en undergrund af små kulturaktiviteteter.

- Det vil give Fredericia noget at byde på, som jeg tror meget få - om nogen- kan matche, sagde han med henvisning til mikset af unikt teater, endnu flere krydstogtskibe, udbygget gæstehavn i Gl. Havn med op til 10.000 anløb i sæsonen, flere cafeer, spændende boligprojekter, pladser og kanaler.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce