Annonce
112

Telefonen ringede klokken 05.15: 'Kroen brænder'

Det var Martin Braaten, der driver sit cateringfirma ud fra Vonge Kro, der opdagede branden tidligt torsdag morgen. Arkivfoto
Kun en hurtig indsats af kok og brandvæsen forhindrede tidligt i morges Vonge Kro fra at blive forvandlet til aske.
Annonce

VONGE: Klokken 05.15 ringede telefonen hos Kim Moesgaard med en overraskende og ganske nedslående besked:

- Vonge Kro brænder, jeg har tilkaldt brandvæsenet, de er på vej.

Beskeden kom fra Martin Braaten, der via sit cateringfirma har lejet køkkenet og den nye sal på kroen af kroens nye indehaver, Kim Moesgaard.

- Martin mødte ind cirka klokken 5.00 og gik ned i den nye sal, en tilbygning til kroen, for at tænde den ventilator, der sidder i gavlen op mod industrikvarteret. Men kort tid efter lugtede han røg nede fra salen og kunne konstatere, at ventilatoren var kortsluttet, og at var opstået en mindre brand, som gav en hel del sort røg fra sig, og at der ulmede en del ild omkring ventilatoren, fortæller Kim Moesgaard.

Martin Braaten fik tilkaldt brandvæsenet, der var lynhurtigt på stedet. Kim Moesgaard ilede også til den gamle kro, som han i år har overtaget efter sine svigerforældre, Ole og Olga Kragh. Da han kom frem, kunne han heldigvis konstatere, at brandvæsenet havde fuld kontrol over branden.

- De kunne for det første fortælle mig, at de folk, der bor på førstesalen, forlængst var kommet ud. De havde selv "lugtet lunten", om man så må sige, og var kommet ned i sikkerhed, uden at de kom i fare. Dernæst stod det også klart, at de havde ilden under kontrol, så det var en stor lettelse, fortælle Kim Moesgaard.

Han roser såvel Martin Braaten som brandvæsenet fra Station Tørring for at have løst situationen lige efter bogen, og netop den både hurtige og rigtige reaktion på branden viste sig at være af helt afgørende betydning.

Hvis brandvæsenet var kommet blot 15-20 minutter senere, havde ilden bredt sig ind under loftet, og så er det meget sandsynligt, at man hverken havde kunnet redde salen, køkkenet eller måske endda hele kroen var brændt ned.

Kim Moesgaard, indehaver af Vonge Kro

Annonce

15-20 minutter fra en katastrofe

Branden havde bredt sig i et ventilationsrør, og derfor slog brandfolkene slog hul i taget, så ilden kunne slukkes. Det arbejde var færdigt 06.45 efter knap to timers indsats. I alt ni mand med sprøjte, tankvogn og indsatsleder bil var i sving på Bygaden i Vonge.

- Hvis brandvæsenet var kommet blot 15-20 minutter senere, havde ilden bredt sig ind under loftet, og så var der gået ild i den gamle del af kroen, også køkkendelen, og så er det meget sandsynligt, at man hverken havde kunnet redde salen, køkkenet eller måske endda hele kroen var brændt ned, konstaterer Kim Moesgaard.

Efter slukningsarbejdet forestår der nu en større oprydning/rengøring af den brandskadede sal, og Kim Moesgaard må i gang med at tale med forsikringen.

Brandvæsenet konstaterer, at ilden er opstået som et hændeligt uheld og som følge af den indledningsvist omtalte kortslutning i den ældre ventilationsmotor.

- Alt i alt skal vi bare være glade for, at vi er sluppet så billigt. Der kunne være gået meget værre; frem for alt er det glædeligt, at ingen personer kom til skade under denne her brand, siger Kim Moesgaard.

Kun en hurtig indsats af kok og brandvæsen forhindrede tidligt i morges Vonge Kro fra at blive forvandlet til aske. Arkivfoto: Jim Hoff
Kim Moesgaard ilede også til den gamle kro, som han i år har overtaget efter sine svigerforældre, Ole og Olga Kragh (billedet). Arkivfoto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Fredericia For abonnenter

Fredericia skal have flere uddannelser: 60 mio. kroner sat i spil til campus i Kanalbyen

Fredericia

Hæder til Meny i Fredericia: Du finder ikke en bedre frugt- og grøntafdeling i Danmark

Annonce