Annonce
Trekantområdet

Telefonsvindler kondolerede: Else blev franarret NemID og bankoplysninger to dage efter, hun havde mistet sin søn

En skrupelløs svinder har narret kortoplysninger fra Else Rasmussen, der netop har mistet sin søn. Svindleren kondolerede, før selve svindelnummeret gik i gang.

Hejls: Else Rasmussen er gal både på sig selv og på den telefonsvindler, der har snydt hende på et tidspunkt, hvor hun var yderst sårbar. Tirsdag den 25. maj mistede hun sin søn, der døde af kræft allerede som 35-årig, og torsdag aften blev hun ringet op af en person, der udgav sig for at være Martin Nielsen fra Sydbank.

- Jeg fortalte ham straks, at det ikke var så godt, at han ringede lige nu, fordi vi sad med nogle ting omkring min søns død. Han kondolerede vores tab, og så gik han i gang med at fortælle, at der var mistanke om svindel på min konto, fortæller Else Rasmussen.

Ifølge "Martin Nielsen" var der trukket 9000 kroner til nethandel på Elses konto. Det undrede angiveligt i banken, da man kunne se, at Else Rasmussen ikke er den store nethandler. Hun kunne da heller ikke genkende en handel på det beløb.

Annonce

- Han sagde, at der foregår meget telefonsvindel i Hejls lige nu, og at det så ud til, at jeg var en af dem, som var blevet svindlet, fortæller Else.

Meget troværdig

Hun var skeptisk overfor, at telefonnummeret begyndte med 045, men omvendt var manden i den anden ende af røret yderst troværdig. For det første lød der kontorstøj i baggrunden, så Else fik fornemmelsen af, at han vitterligt sad i en bank og ringede, for det andet vidste han bemærkelsesværdige ting om hendes færden.

Else Rasmussen blev snydt af en svindler. - Jeg synes ikke, jeg er godtroende, men han var meget overbevisende, siger Else og advarer andre om at falde i den samme fælde. Foto: Søren Gylling

- Han fortalte, at han kunne se på skærmen, at jeg sidst havde handlet hos Nielsens i Kolding Storcenter, og det var rigtig nok. Han kendte også navnet på min bankrådgiver, og så havde han de første cifre i mine NemID-nøgler. Hvordan han kan have de oplysninger, må guderne vide, siger Else Rasmussen.


Folk skal være klar over, at selv om det virker utrolig troværdigt, så kan banken aldrig finde på at bede om de oplysninger, som en svindler ringer for at få udleveret.

Else Rasmussen


Både navnet "Martin Nielsen" og fremgangsmåden - også den del med NemID-nøglerne - er helt identisk med en historie, en kvinde fra Løgumkloster fortalte i JydskeVestkysten fredag.

Troværdigheden betød, at Else Rasmussen gav "Martin Nielsen" både sine dankortoplysninger og de sidste seks cifre på NemID-kortet. Han gav hende til gengæld et sagsnummer og lovede, at nu ville der blive taget hånd om sagen fra bankens side.

Annonce

Har han set dødsannoncen?

Efterfølgende kunne Else ikke længere tilgå sin konto. Hun kunne derfor ikke tjekke, om der virkelig var hævet 9000 kroner på kontoen, sådan som "Martin Nielsen" sagde. En god veninde, hun talte med senere på aftenen, var ikke i tvivl om, da hun hørte historien, at Else Rasmussen var blevet udsat for svindel.

Og ganske rigtigt. Da hun næste morgen ringede til sin bank for at spærre kontoen, var der allerede handlet for cirka 14.000 kroner hos Elgiganten og 9000 kroner hos et kinesisk firma.

Sagen er nu overdraget til Sydøstjyllands Politi.

- Og de fortalte mig, at de havde flere af samme type. Så jeg vil gerne advare andre om at gøre lige som mig. Og folk skal være klar over, at selv om det virker utrolig troværdigt, så kan banken aldrig finde på at bede om de oplysninger, som en svindler ringer for at få udleveret, siger Else Rasmussen, som sidder tilbage med en stor mistanke:

- Jeg tror, svindlerne har set i dødsannoncen, at vi netop har mistet en søn, og så tror jeg, de forsøger at udnytte den situation, siger hun.

Også kvinden fra Løgumkloster har beskrevet overfor avisen, at hun blev svindlet på et tidspunkt, hvor hun har været gennem en periode i sit liv med store personlige udfordringer.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce