Annonce
Kultur

Tennisklub har fået nye og bedre baner

De nye tennisbaner er af kunstgræs i stedet for rødgrus, som de gamle. De nye baner giver mulighed for at forlænge tennissæsonen betydeligt til glæde for alle klubbens spillere. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Egtved Tennis måtte sidste år undvære egne baner, mens den nye svømmehal blev bygget. Nu er de nye og opgraderede baner taget i brug.
Annonce

Egtved: Kan man lide at spille tennis, er der nu ekstra gode forhold at spille under i Egtved. Her er der blevet etableret to helt nye kunstgræsbaner som erstatning for de to rødgrusbaner, der blev fjernet for at give plads til byggeriet af den nye svømmehal.

- Det betød, at vi sidste sæson stod uden egne baner. I stedet fik vi mulighed for at spille i Ødsted, hvilket var rigtig fint. De var søde til at tage imod os, fortæller Ole Sommerlund, der er formand for Egtved Tennis, der er en underafdeling under Egtved Idrætsforening.

En sæson uden baner kostede dog godt og vel halvdelen af klubbens medlemmer - men det var forventet, forklarer han.

- Heldigvis er mange af dem vendt tilbage igen, så vi lige nu ligger på omkring 60 medlemmer. Men vi forventer helt sikkert at nå højere op i takt med, at flere hører om de nye baner, og når coronaen er kommet lidt på afstand, da vi har en fornemmelse af, at den lige nu afholder nogle fra at begynde at spille, siger Ole Sommerlund.

De seneste år, inden de gamle tennisbaner blev ryddet, havde tennisklubben været i en god periode i forhold til udvikling af senior- og juniortilbuddene i klubben. Arbejdet med både seniorerne og juniorerne skal der også gang i igen, men det bliver først fra næste sæson.

De nye baner er en væsentlig opgradering i forhold til det gamle anlæg. At vi nu har kunstgræsbaner i stedet for de gamle rødgrusbaner giver mange fordele.

Ole Sommerlund, formand for Egtved Tennis

Annonce

Mange fordele

Selvom det har været hårdt for klubben ikke at have egne tennisbaner, er der god grund til glæde, mener Ole Sommerlund.

- De nye baner er en væsentlig opgradering i forhold til det gamle anlæg. At vi nu har kunstgræsbaner i stedet for de gamle rødgrusbaner giver mange fordele. Blandt andet forlænger det sæsonen betydeligt, så man faktisk kan spille ude næsten hele året rundt. Samtidig kan man spille i stort set al slags vejr, hvor rødgrusbanerne er meget følsomme overfor vand og hurtigt bliver glatte og umulige at spille på, forklarer han.

Ydermere er der et betydelig mindre behov for vedligeholdelse. Den eneste ulempe er dog, at underlaget mangler "at sætte sig".

- Det har betydning for, hvordan boldene hopper, og hvordan deres opspring er. Men leverandøren fortæller, at vi skal forvente to-tre måneders indkøringsperiode, indtil underlaget har "sat sig" helt. Vi kan allerede nu, godt en måned efter etablering, mærke en forbedring, så vi er ikke i tvivl om, at det bliver rigtig godt, lyder det fra Ole Sommerlund.

Annonce

Banebelysning

Takket være en række sponsorer, der tilsammen har bidraget med 100.000 kroner, er tennisanlægget blevet udstyret med LED-banebelysning, som betyder, at man også kan spille om aftenen, når der er mørkt.

- Vi har fået nogle super lækre forhold her. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Vejle Kommune, som har været meget lydhør overfor vores ønsker og behov. Kommunen havde lovet os et anlæg på niveau med det, vi havde før, og så har vi selv kunnet lægge nogle penge foruden sponsoraterne på de 100.000 kroner og dermed få noget, der helt sikkert er et niveau over det, vi havde før, siger formanden, der også fremhæver de faste sponsorer som en vigtig brik i at få projektet til at lykkes.

Det eneste, der nu mangler, før alt er helt færdigt, er at få plantet læ-beplantning rundt om anlægget og få forstærket trådhegnet, så der kan monteres en vindskærm, og så mangler kluboverdækningen.

- Kluboverdækningen er vigtig i forhold til det sociale samvær, som også er et vigtigt element i tennisklubben. Når det er på plads, har vi fantastiske rammer til tennissporten her i Egtved, siger Ole Sommerlund.

Ole Sommerlund er rigtig godt tilfreds med det nye tennisanlæg, der giver bedre forhold for spillerne. Samtidig er han glad for, at en række sponsorer har gjort det muligt at opsætte banebelysning, hvilket betyder, at man fremover også kan spille, når det er mørkt. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce