Annonce
Erhverv

Terrassehygge i al slags vejr: Pandemien blev startskuddet til ny virksomhed for onkel og nevø

Andreas Bernhardt og Anders Nikolajsen har brugt coronanedlukningen til at gå sammen om virksomheden Sunlux. Foruden partnerskabet i virksomheden er de også nevø og onkel til hinanden. Kendskabet til hinanden ser de to som en fordel, og selvom der kan opstå uenigheder, synes de, at de er gode til at snakke tingene igennem. Foto: Søren Gylling
To fredericianske familiemedlemmer er gået sammen i virksomheden Sunlux, som har åbnet ny udstilling i Huset ved Middelfart. Planen er at blive størst inden for terrasseoverdækning.

Fredericia/Middelfart: Der kan godt komme noget godt ud af en coronanedlukning. Det er 26-årige Andreas Bernhardt og 44-årige Anders Nikolajsen et eksempel på.

Det fredericianske makkerpar, der også er nevø og onkel til hinanden, brugte nemlig pandemien til at udtænke og starte virksomheden Sunlux.

- Da coronaen kom i foråret, snakkede vi lidt om løst og fast. Vi talte især om, at der måtte være mange, som havde en pergola i tankerne, når de ikke kunne rejse, og så begyndte det stille og roligt. Det har været vildt spændende at starte op, forklarer Andreas Bernhardt.

Annonce


Da coronaen kom i foråret, snakkede vi lidt om løst og fast. Vi talte især om, at der måtte være mange, som havde en pergola i tankerne, når de ikke kunne rejse, og så begyndte det stille og roligt. Det har været vildt spændende at starte op.

Andreas Bernhardt, Sunlux


I cirka et halvt år har virksomheden været i støbeskeen og 26. marts havde den officiel åbning i Huset på Hindsgavl Allé ved Middelfart, hvor forskellige byggeudstillinger ligger samlet.

- Med det samme besluttede vi, at vi skulle have en udstilling, så folk kan komme forbi, prøve fjernbetjeningen til taget og se dørene, så man får den fulde oplevelse. Det gør beslutningsprocessen nemmere for kunderne, siger han.

Skal holde til klimaet

Andreas Bernhardt står for salgsdelen i Sunlux, der forhandler pergola, markiser, glashegn og glasudhæng til private. Det er med andre ord terrassehygge og udeliv, som er i centrum i virksomheden, som slår et slag for den danske sommer.

- Det danske og skandinaviske vejr er noget specielt, ligesom det omkransende hav fører til salt i luften. Derfor kræver det også nogle helt særlige materialer, for at vores produkter kan holde til klimaet. Eksempelvis skal aluminiummet i syrebad, før det bliver pulverlakeret, ligesom alt, der har med jern at gøre, er rustfrit, forklarer Anders Nikolajsen.

Pergolaen fås i mange forskellige udgaver og kan benyttes i forlængelse af boligen som en slags udestue. Når temperatur og vejr tillader det, kan taget køres ind og glasdørene skydes til siden. Foto: Søren Gylling

Gennem 11 år har han arbejdet i branchen, som Sunlux har entreret. Han har derfor et stort kendskab til produkter og materialer, ligesom han på forhånd havde kontakt til leverandør.

- Vi vil gerne slå et slag for, at man får meget for prisen. Som forbruger er det næsten som at købe direkte fra fabrikken, når man handler hos os. Vi vil gerne spare det fordyrende mellemled, påpeger Anders Nikolajsen.

Annonce

Salg, salg, salg

Endnu er virksomheden stadig i sin spæde begyndelse, men de første ordrer er kommet i bogen, efter at virksomheden slog dørene op i Huset.

Planen er, at der skal sendes mange produkter ud i de danske hjem.

- Vi vil rigtig gerne, at når man tænker på overdækning, så er det Sunlux, man tænker på, på samme måde som det er Velux, man tænker på, hvis man skal have et ovenlysvindue, siger Anders Nikolajsen.

Den letgenkendelige orange farve skal være med til at skabe synlighed for virksomheden, som håber på at blive et kendt brand inden for sin branche. Om foråret og sommeren er kundefokus særligt på private, mens det henad efteråret rettes mod virksomheder såsom restauranter, der ønsker at udvide med siddepladser. Foto: Søren Gylling

- Folk skal lære os at kende, så i første omgang handler det meget om at få så mange produkter ud som muligt, så folk ser vores logo og lærer os at kende. I den forbindelse er påsken startskuddet, for det er nu, at folk tænker på vores typer af produkter, supplerer Andreas Bernhardt.

Han nævner, at særligt pergolaen er et stort trækplaster for virksomheden. Pergolaer kendes for det fleksible tag, som kan køres ind og ud. Desuden fås den med glasvægge og døre, så den kan bruges som en udestue til den eksisterende ejendom.

Annonce

Arbejder, mens andre holder fri

Sunlux har et lager ved Taulov, men den faste tilknytning bliver i Huset på Fyn-siden af den gamle Lillebæltsbro, hvor især Andreas Bernhardt vil få sin hverdag.

- Det er et fantastisk sted for en virksomhed som vores. Her er et rigtig godt fællesskab, og folk kommer langvejs fra for at søge inspiration og finde løsninger til hjemmet, så det er fedt, at vi kan være sammen om at tiltrække potentielle kunder, siger Anders Nikolajsen og nævner en besøgende fra Aars i Himmerland som et eksempel dette.

Andreas Bernhardt forventer at få fast arbejdsplads fra udstillingspladsen ved Huset, hvor en række byggeudstillinger er samlet. Foruden pergola, markiser, glashegn og glasudhæng forventer Sunlux også at udvide med carporte ude i fremtiden. Foto: Søren Gylling

Får I selv tid til at nyde sommerdagene på terrassen med jeres arbejde?

- Nej, det bliver der ikke meget mulighed for. I år handler det om at være her så meget som muligt for kunderne, og det passer os helt fint, at vi næppe får holdt noget sommerferie. Udsigterne til at kunne rejse er heller ikke gode i år, siger Andreas Bernhardt.

- Det er et aktivt valg, vi har truffet, for vi skal være tilgængelige, når kunderne har fri. Og så er der jo mange andre tidspunkter på året, at man kan holde ferie, tilføjer Anders Nikolajsen.

Huset - herunder Sunlux - holder åbent alle ugens dage inklusiv helligdage i tidsrummet 10-17.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Raffinaderiet skal skrue ned for støj: Kommune vil have skærpet kravene

Fredericia For abonnenter

Ny kæmpemaskine skal sortere dit skrald: Derfor skal glas og metal i samme sæk

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Annonce