Annonce
Digitalt

Test: Dyson Heurist robotstøvsuger er kompakt og kraftig – for en pris

Det er let at betjene Heurist, herunder når støvsugeren skal tømmes og filtrene skal renses. Pr-foto: Dyson
Dysons robotstøvsuger er utroligt effektiv, men kæmper med mere prisvenlige konkurrenter
Annonce

Dyson er dyrere end konkurrenterne. Men man får, hvad man betaler for. Sådan har det i hvert fald været, når jeg har testet luftrensere, lamper og støvsugere fra Dyson, hvor jeg er blevet imponeret over, at en blæser ikke bare er en blæse, en lampe ikke bare er en lampe osv.

Så da jeg skulle teste Dyson Heurist til en pris på godt 7000 kr., tænkte jeg, at det samme måtte være tilfældet. Holdt det så stik? Både og.

Annonce

Bekymrende stærk sugeevne

Dyson Heurist er som alt andet Dyson lækkert designet. Den er desuden ganske kompakt i forhold til de fleste andre robotstøvsugere, jeg har testet, med en diameter på bare 24 cm og en højde på 12 cm. Ladestationen er ditto kompakt og flot, og de fleste vil kunne passe Dyson Heurist ind i deres hjem uden at gå for meget på kompromis med indretningen.

Jeg er for nylig flyttet midlertidigt ind i en gammel lejlighed med væg-til-væg-tæpper, og det var den perfekte test for Dyson Heurist, der praler af at suge bedre end alle andre robotstøvsugere på markedet. Jeg har testet den op imod min Roomba S9+, som ellers er en topmodel og må hands-down erkende, at Dyson Heurist giver den baghjul. Selv efter S9+ har været en tur over det gamle gulvtæppe, kan Dyson Heurist finde skidt. Bekymrende, ja, men også imponerende. Dyson larmer tilsvarende mere, men det ser jeg ikke som noget problem, da støvsugeren kun kører, når jeg ikke er hjemme – med mindre jeg tester selvfølgelig.

Dyson The Eye er mindre end mange af konkurrenterne, men suger ikke desto mindre bedre end de fleste. Pr-foto: Dyson

Har du kæledyr, der fælder, har du gulvtæpper, eller har du bare små børn og meget skidt, så kan Dyson Heurist virkelig tage fra. Den praler desuden af at udlede færre støvpartikler end konkurrenterne, takket være det indbyggede filter.

Annonce

Smart men ikke så smart

Dyson Heurist har også de gængse smarte funktioner, som en robotstøvsuger skal have. Du kan programmere den, den kortlægger dit hjem, så du kan se, hvor den har været, og bestemme, hvor den skal hen – og ikke hen. Jamen, så er Dyson Heurist vel en klar anbefaling, når den nu suger bedst? Både og.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Markedet for robotstøvsugere er eksploderet, og vi har testet virkelig mange gode robotstøvsugere – og hvis du tager 7000 kr. for din robotstøvsuger, så skal den være god. Det er Dyson Heurist også, men du kan få tidligere topmodeller fra fx Roomba eller Neato for mindre end 7000 kr.

Hvis penge ikke er en faktor, så får Dyson Heurist en uforbeholden anbefaling, er du på et budget, kan man også få andre gode robotstøvsugere for mindre, hvis det gerne må være en model, der har et år eller to på bagen. Så støvsuger de godt nok ikke helt så kraftigt - og har ikke det indbyggede filter, Dyson praler af.

Pris og tilgængelighed: Dyson Heurist kan købes online og i fysiske butikker for 6999 kr.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Annonce