Annonce
Digitalt

Test: Dyson Pure Humidify+Cool gør hedebølgen til en brise

Dyson Pure Humidify+Cool er en velkommen gæst i denne tid, hvor hedebølgen har ramt store dele af Danmark. Den renser luften, køler luften og føjer nu også fugt til, og det sidste giver altså et mærkbart mere behageligt indeklima. Pr-foto: Dyson
Dyson føjer nu en luftfugter til firmaets i forvejen imponerende sortiment af indklima-forbedringer, og Pure Humidify+Cool gør underværker for indeklimaet, når varmen presser sig på
Annonce

Timingen for denne test kunne ikke være meget bedre: Efter en ”klassisk” dansk sommer med middeltemperaturer og regn, kom hedebølgen krybende og klemte sig kvælende ind i alle lokaler og kroge - og gjorde indeklimaet ulideligt. Som en insisterende gæst, du ikke har inviteret, men som ikke vil tage hjem igen.

I lejligheden, jeg bor i, er det umuligt at få en behagelig – bare tålelig – temperatur i hedebølgen, uanset hvor flittigt, der bliver luftet ud.

Forventningerne er derfor intet mindre end enorme, da Dyson Pure Humidify+Cool pakkes ud. Den lover at gøre underværker for dit indeklima. Men kan den også klare en dansk hedebølge i en dårligt udluftet lejlighed? Ja. Det kan den.

Annonce

Behagelig brise

Lige som forventningerne er Dyson Pure Humidify+Cool enorm. Den fylder 31,2 cm i diameter og 92,5 cm i højden. Vægten er 8,29 kg og noget mere, når vandtanken er fyldt. Sidstnævnte registrerer i øvrigt selv, hvis den løber tør, så der ikke sker fejl på dén konto.

Pure Humidify+Cool fungerer lige så let som de øvrige blæsere, vi har testet fra Dyson. Den sluttes til, du kan forbinde med appen og ellers bare bruge den medfølgende fjernbetjening. Det tager minutter og er meget intuitivt.

Den fylder en del, blæseren, men designet er klassisk Dyson - altså flot, funktionelt og minimalistisk. Pr-foto: Dyson

Når den først er sluttet til, er det en ”3-i-1’er”, som renser, køler og fugter luften. Jeg har tidligere testet de to første funktioner – altså rens og køl, bl.a. Dyson Pure Cool Me, og det fungerer upåklageligt. Det nye her er luftfugter-delen. Du vælger den ønskede luftfugtighed, og den vises på farve-displayet på selve blæseren. Dyson anbefaler en luftfugtighed mellem 40 og 60 pct., og jeg er i min test kommet frem til, at 60 pct. er det, jeg foretrækker. Nu sender Pure Humidify+Cool en behagelig kølig brise ud i rummet med fugt, og forskellen på almindelig kølet luft er til at mærke. Indeklimaet føles ganske enkelt mere behageligt, både på huden men særligt for øjne, næse og hoved generelt.

Annonce

Hvad er det værd

Dyson Pure Humidify+Cool renser luften for pollen, bakterier og os fra både trafik og madlavning. Det er veldokumenteret, og det fungerer, som jeg har været inde på i test af forgængerne til Pure Humidify+Cool.

Nu bliver indeklimaet mærkbart mere behageligt, takket være det nye fokus på luftfugtighed, og i disse hedebølge-tider kan det redde dagen, men særligt natten. Den behagelige brise fås i en natteversion, hvor blæseren – der i forvejen ikke larmer som almindelige ventilatorer – gør et minimum væsen af sig. Den er tæt på lydløs, men det sydvendte soveværelse er alligevel køligt.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Hvad er en god nats søvn værd? Det spørgsmål bør man stille sig selv, for blæserne fra Dyson er i udgangspunktet ikke billige, og Pure Humidify+Cool er den dyreste i klassen. En vejledende pris på 5290 kr. vil nok afskrække nogle, og er det primært til soveværelset – og er luftrenseren ikke nødvendig – så kan lillebror erhverves for 3790 kr., set til 2990 kr. netop nu.

Pris og tilgængelighed: Dyson kan købes i fysiske butikker, på nettet og på dyson.dk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Annonce