Annonce
Digitalt

Videotest: G6 Max fra Feiyutech sørger for filmisk video fra dit kamera

Kinesiske Feiyutech har netop lanceret G6 Max. En gimbal til dem, der ønsker stabilisering af både video fra smartphones, actionkameraer og andre mindre kameraer. Vi har testet den i et par uger inden lanceringen.
Annonce

Gimbal.

Ordet er næppe kendt af de fleste, men er et udbredt værktøj blandt film- og videofotografer til at skabe flydende, filmisk video.

Mange smartphones, actionkameraer og større kameraer har efterhånden fået rigtig god indbygget stabilisering, men teknologien er endnu ikke stærk nok, til at det ikke gør en ret stor forskel at bruge en mekanisk gimbal, som efterhånden er kommet langt ned i pris. Ikke mindst gimbals til smartphones, hvor vi tidligere har testet Feiyutech Vlog Pocket til omkring 700 kroner og DJIs Osmo Mobile 3 til godt 850 kroner.

Kinesiske Feiyutech har nu lanceret en ny og større gimbal, der ikke bare kan bære en smartphone, men også aktionkameraer, lommekameraer og mindre mirrorless-kameraer. Navnet er G6 Max, og prisen er godt 2200 kroner.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Kan bære mere vægt

G6 Max er en opgraderet version af den populære G6 Plus, der også kan stabilisere mange mindre kameraer. På G6 Max kan man placere 400 gram mere vægt i forhold til forgængerens 800 gram, hvilket er en stor fordel for mig, da jeg derved kan bruge den sammen med mit mirrorlesskamera fra Fujifilm.

Spejreflekskameraer er derimod for tunge og kræver gimbals som Feiyutecs AK2000, Ak4000 eller Ronin-S fra konkurrenten DJI.

Feiyutech G6 Max leveres i en billig flamingo-kasse. Der savner jeg lidt mere kvalitet og noget, jeg har lyst til at tage med i tasken.

Heldigvis er indholdet af en hel del bedre kvalitet.

Annonce

Det hele er med

G6 Max er som forgængeren i sort aluminium og ligner og føles som et kvalitetsprodukt i hånden. Og der bliver den på grund af silikonegummi på håndtaget, hvor der øverst er knapper på alle sider samt en LCD-skærm.

I kassen er også en lille trefod i plastic, der kan skrues på i bunden, så du kan stille gimballen fra dig, samt en holder til smartphones og en anden til actionkameraer. Det er rart, at den slags ikke skal købes ved siden af.

Opladning sker med det medfølgende USB-C-kabel, og G6 Max kan holde batteri i otte timer.

Men først skal dit kamera placeres og justeres.

Kassen er ikke meget værd, men indholdet er af rigtig god kvalitet, og det er rart, at både trefod og holder til smartphones og actionkameraer ikke skal købes ved siden af. Foto: Silas Bang
Annonce

Besværlig at balancere

Efter at have testet Feiyutechs lille gimbal kun til smartphones kræver det en del mere tålmodighed at få G6 Max klar til optagelse.

Tre steder skal man justere, før kameraet står stabilt, og man kan tænde på siden. Og hvis det er et tungere kamera, skal man justere på motorkraften for at undgå, at hele gimballen ryster. Men når alt er indstillet, gør G6 Max et rigtig godt job med at stabilisere kameraet både gående og i løb - hvis jeg da også sørger for, at kameraets egen stabilisering er slået til, for at undgå små rystelser.

Gimballen kan styres via et lille joystik, fem knapper og en multifunktionsknap, som man langsomt kan dreje og styre gimballens bevægelser op og ned eller til siden. Og hvis man tilslutter sin smartphone, kan den også styre gimballens bevægelser på afstand. Det ser ret imponerende ud.

Hvis kameraet er tilsuttet via kabel eller wi-fi, kan man også styre blandt andet optagelse, zoom og fokus med gimballens knapper. Mit kamera kan dog ikke udnytte de funktioner, da Fujifilm ikke er understøttet modsat hos konkurrentens gimbal til mirrorless-kameraer, DJI Ronin-SC.

Flensborg Fjord i vintersolen var et perfekt sted at teste gimballen, som også kan bære smartphones og actionkameraer. Foto: Silas Bang
Annonce

Hård konkurrence

DJI's gimbal er med en pris på 2400 kroner kun 200 kroner dyrere og kan bære op til ét kilo mere. Dermed er Ronin-SC den hårdeste konkurrent til G6 Max med også en bedre app og lidt flere funktioner.

Den store fordel ved G6 Max er dog, at den modsat DJI's er lavet specielt til at kunne bruges til både mindre kameraer, men også smartphones og aktionkameraer.

Så hvis du vil have alt i én gimbal, er G6 Max et rigtig godt bud.

Pris og tilgængelighed: Feiyutech G6 Max kan indtil videre kun købes online og har en startpris på 299 euro eller cirka 2200 kroner.

G6 Max er kinesiske Feiyutechs efterfølger til den ret populære G6 Plus. Den nye kan blandt andet bære mere vægt og har en større LCD-skærm. Foto: Silas Bang
Mit Fujifilm XT3 er lige stort nok til Feiyutech G6 Max, men gimballen formår at stabilisere det fint, når jeg skruer op for motorkraften. Foto: Silas Bang
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Fredericia For abonnenter

Trods højt smittetryk i Fredericia: Kommunen vil ikke forbyde kulturelle arrangementer

Annonce