x
Annonce
Danmark

Ti mindre grænseovergange er helt lukket: Kun tre sønderjyske overgange forbliver åbne 

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Når Danmarks grænser lørdag middag lukker, så bliver det i bogstaveligste forstand ved de mindre overgange.

Ti mindre grænseovergange ved den dansk-tyske landegrænse i Sønderjylland bliver helt spærret i forbindelse med, at myndighederne lukker for al ikke anerkendelsesværdig indrejse til Danmark.

Annonce

Derudover bliver de øvrige grænseovergange døgnbemandet, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse lørdag.

Kun tre sønderjyske overgange vil være åbne, nemlig overgangene i Sæd ved Tønder, overgangen ved Kruså og motorvejsovergangen ved Frøslev.

De overgange, som bliver lukket, er de mindre grænseovergange på bivejene i Tønder og Aabenraa Kommuner, blandt andet landets vestligste grænseovergang ved Siltoft, som ligger helt ude på digerne mod Vadehavet.

Ifølge DR drejer det sig om overgangene i Siltoft, Rudbøl, Møllehus, Vindtved, Bejerskro, Pebersmark, Bøgelhus, Sofiedal, Vilmkær og Padborg.

Klokken 12 lørdag lukker Danmark ned for al ikke anerkendelsesværdig indrejse ved de danske grænseovergange. Formål er at begrænse spredningen af coronavirus.

Det betyder, at udlændinge, som ikke har en anerkendelsesværdig grund til at rejse ind i landet, vil blive afvist.

Udlændinge, der bor og arbejder i Danmark, vil få lov at rejse ind. Danske statsborgere, som befinder sig i udlandet, har også ret til at passere grænsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i pressemeddelelsen, at udlændinge, for eksempel svenskere, som skal rejse gennem Danmark for at komme hjem, godt kan få lov at passere.

Det kommer til at gælde både ved landegrænsen og i lufthavnenes transitområde.

Alle skal formentlig belave sig på lange køer ved de landegrænser, som fortsat er åbne, og ved kontrollerne i lufthavnene.

/ritzau/

John Randeris/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tøjhuset tøver med aflysninger: Venter på præcisering

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Middelfart

Rock Under Broen og halvmarathon er i dialog: - Alle er interesseret i at finde en løsning

Fredericia

Kommunen giver påskefrokost på plejecentre og botilbud: 10 lokale caféer og restauranter leverer maden

Annonce