Annonce
Erhverv

Ti Trin Ned sigter efter genåbning i næste uge: Retningslinjer kan stadig spænde ben

Rainer og Mette Gassner krydser fingre for, at de kan genåbne Ti Trin Ned i næste uge. Michelinrestauranten har holdt lukket siden midten af marts. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hvis de endnu ikke offentliggjorte retningslinjer bliver, som Ti Trin Ned forventer, åbner restauranten igen 20. maj.
Annonce

Fredericia: Efter to måneder uden gæster gør Michelinrestauranten Ti Trin Ned klar til at åbne i næste uge.

- Med en forventning om at vi med få greb kan imødekomme de retningslinjer, som lige nu lader vente på sig, har vi åbnet for bordreservation - og tror på, at vi fra første genåbningsaften kan sætte de helt rigtige rammer omkring et gastronomisk besøg hos os, skriver restauranten på Facebook.

Endnu er det dog for tidligt endegyldigt at konkludere, at der fra næste uge igen serveres gourmetretter i lokalerne i Kanalbyen. For selvom restauranter ligesom caféer og værtshuse må åbne fra 18. maj, afhænger genåbningen af de retningslinjer, som endnu ikke er offentliggjorte. Det fortæller Rainer Gassner, der ejer Ti Trin Ned sammen med Mette Gassner.

- Vi har stadig den stående lidt åben, for vi venter på at få de nøjagtige retningslinjer. Men som det er lige nu, er vi i hvert fald klar til at rykke ind i køkkenet og komme i gang, siger Rainer Gassner.

Annonce

Forberedelse tager to-tre dage

Rainer og Mette Gassner forventer som udgangspunkt, at Ti Trin Ned åbner 20. maj.

- Hvis man kigger på retningslinjerne for, hvor mange mennesker der må være på et vist antal kvadratmeter, og hvor store afstande der skal være, er det ikke nogen udfordring for os. Vi har et ret stort areal at sprede folk ud på. Det er mere, hvis vi ikke må servere for folk, for der kommer man ret tæt på, men når en frisør har lov til at klippe dig, så kan vi også servere maden. Vi mangler bare lige at få bekræftet de små detaljer, der virkelig kan spænde ben for os.

Rainer Gassner nævner selv, at det er uholdbart med en genåbning, hvis eksempelvis tjenere bliver pålagt at have ansigtsmasker på.

- Det sender ikke noget godt signal om en god aften, tænker jeg.

Hvis retningslinjerne bliver som håbet, ligger der en del forberedelse foran Rainer Gassner og personalet hos Ti Trin Ned. En ny menu skal afprøves og smages til, hvilket tager et par dage.

- Vi skal også sikre os, at vi kan få de råvarer, vi skal bruge. Jeg kan ikke bare gå ud fra, at jeg kan ringe til fiskemanden eller slagteren for at få den eller den vare. De skal også lige i gang igen, siger Rainer Gassner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce