Annonce
Erhverv

Ti Trin Ned vinder Business Fredericias erhvervspris

Business Fredericia samlede torsdag eftermiddag 500 erhvervsfolk i Tøjhuset til nytårskur.

Fredericia; Det var en populær vinder, som torsdag eftermiddag modtog årets erhvervspris til Business Fredericias nytårskur for erhvervslivet i Tøjhuset. Den Michelin-vindende restaurant Ti Trin Ned modtog prisen til store klapsalver fra de flere end 500 fremmødte erhvervsfolk.

- Tusind tak. Det er modigt at give prisen til en restaurationsvirksomhed. Det er ikke så tit, restaurationsbranchen får den slags anerkendelse. Vi er glade for at være i Fredericia. Det har vi altid været, sagde indehaver af Ti Trin Ned, Mette Gassner, der har restauranten sammen med sin mand Rainer Gassner.

I 2017 modtog Ti Trin Ned en Michelin-stjerne, og Mette Gassner fremhævede hele holdet fra restauranten, der på nær opvaskeren og en kok, alle var med på scenen.

- Allerførst vil jeg sige tak til holdet - det er de her mennesker, der gør det muligt hver dag. Jeg har sagt til dem, at der her i Fredericia er et nærvær og et sammenhold, som vi har mærket alle årene, så tusind tak for det, lød det.

Slutteligt takkede hun tømrermester Mogens Ussing for i sin tid at tro på det unge restauratørpar, der i 2001 kom til byen, og hun takkede Christian Jørgensen for hans opbakning som bankmand.

- Tak, fordi I troede på os. Og tak til Jan og Lis Struve, som tror på os nu og hjælper os ned i Kanalbyen, sagde Mette Gassner om erhvervsmanden Jan Struve og hans hustru, der i dag bor i Schweiz, men stammer fra Fredericia.

Annonce

Tusind tak. Det er modigt at give prisen til en restaurationsvirksomhed. Det er ikke så tit, restaurationsbranchen får den slags anerkendelse. Vi er glade for at være i Fredericia. Det har vi altid været.

Indehaver af Ti Trin Ned, Mette Gassner
Foto: Peter Leth-Larsen

Magisk år

Formand for Business Fredericia, Bent Jensen, indehaver af T. Hansen, pegede på, at den positive udvikling viser, "at vi er sammen om Fredericia":

- 2017 har været både et historisk og et magisk år. Jeg tror ikke, der på noget tidspunkt i byens historie har været så mange virksomheder - små som store, og magisk fordi vi har et kulturliv, der har leveret på både nationalt og internationalt niveau. Sidste år kom vi så også på det gastronomiske verdenskort, sagde Bent Jensen blandt andet i sin nytårstale.

- Herfra skal der igen lyde en tak til et visionært byråd med engagerede politikere som Jacob (Bjerregaard, borgmester, red.). Det gode samarbejde med byrådet skal vi erhvervsfolk blive ved med at bidrage til, sagde Bent Jensen også.

Mette og Rainer Gassner modtog sammen med deres personale erhvervprisen af Business Fredericia til nytårskuren i Tøjhuset for Fredericias erhvervsliv. Foto: Peter Leth-Larsen

Flere borgere i kommunen

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glædede sig over, at 2017 var et godt år for kommunen som helhed - både i form af nye uddannelser til byen, rekordstort salg af erhvervsjord, flere investeringer i velfærd og flere hundrede nye borgere til kommunen.

- Vi blev 442 nye fredericianere i 2017. Det er en væsentlig stigning, da vi sågar havde negativ vækst for år tilbage. I går bød jeg 50 nye fredericianere velkommen på rådhuset, og de blev vist rundt i byen, fortalte borgmesteren blandt andet.

Han fortalte også om kommunens største anlægsinvestering, Sundhedshuset, som fremover vil samle en række forskellige sundhedsfunktioner i byen.

- Det har været med til, at mange læger - også udefra - er interesserede i at lægge deres praksis i byen. Det har afværget en truende lægemangel. På sigt skulle det gerne blive sådan, at den enkelte borger for et mere sammenhængende forløb, når borgeren bliver ramt af sygdom, sagde han.

Business Fredericia har øget sit medlemstal fra 406 i maj 2015 til 668 medlemmer i december 2017.

Foto: Peter Leth-Larsen

https://youtu.be/k7htFAShpUE

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Annonce