Annonce
AC Horsens

Tidl. AC Horsens-profil: Oprykningen i 2005 var et højdepunkt

Steffen Ernemann er her i duel med Niki Zimling. Midtbanespilleren spillede en vigtig rolle, da AC Horsens rykkede op i Superligaen, og tiden på Langmarksvej var med til at forme Steffen Ernemann som fodboldspiller. Arkivfoto
Steffen Ernemann rykkede i efteråret op med sin daværende klub, norske Viking Stavanger. Alligevel er oprykningen med AC Horsens i 2005 blandt de absolutte højdepunkter og tiden i klubben den vigtigste periode i karrieren, siger den 36-årige midtbanespiller, der i dette forår har taget hul på sin sidste kontrakt.

Horsens: Søndag d. 11. november, 2018: Efter 65 minutter lader Viking Stavangers danske midtbanespiller, Steffen Ernemann, sig udskifte i sæsonens sidste kamp. 25 minutter senere fløjter dommeren kampen af, og en stor del af de 16.000 tilskuere stormer banen i jubel. Viking Stavanger har vundet 3-1 og er tilbage i Norges bedste fodboldrække, Eliteserien.

For Steffen Ernemann skulle det vise sig at blive den sidste kamp for Stavanger-klubben. Den 1. marts skrev den 36-årige dansker under på en et-årig kontrakt med Sogndal, der spiller i den næstbedste norske række. Et ophold, han selv ser som karrierens vel nok sidste.

Steffen Ernemann, der stammer fra Odder, tænker på at vende sig mod et mere "normalt" arbejdsliv herefter. Dog stadig inden for sport. I løbet af sin tid i Norge har den østjyske familiefar nemlig færdiggjort en uddannelse i sportsmanagement.

Selvom tiden nordpå har været fantastisk for familien Ernemann indtil videre, og selvom oprykningen med Viking var et stort øjeblik for fodboldspilleren Steffen, er der alligevel begivenheder tidligere i karrieren, der vægter højere.

Den lange karriere, med ophold hos klubber i Belgien, Norge og Danmark, har indtil videre budt på en pokalsejr med Esbjerg, et tårnhøjt niveau i en dengang top 6-klub i Belgien og en norsk pokalfinale med Sarpsborg foran et udsolgt nationalstadion, hvor det norske kongehus var til stede. Men for Steffen Ernemann står ét helt specielt øjeblik alligevel stadig klart i hukommelsen, selv om det ligger endnu længere tilbage end oplevelserne med Esbjerg, Zulte Waregem og Sarpsborg. For gammel kærlighed ruster som bekendt ikke.

Annonce

Steffen Ernemann

Født 26. april 1982 (36 år) i Odder

Klubber som senior:

Sogndal 2019-

Viking Stavanger 2017-19

Sarpsborg 08 2013-17

Esbjerg fB 2011-13

KSV Roeselare 2010-11 (lån)

Zulte Waregem 2009-11

Silkeborg IF 2007-09

AC Horsens 2003-07

AGF 2001-03

Det forløste forår

12. juni, 2005: Da dommeren blæser 1. divisionskampen mellem Skjold og AC Horsens af, stormes banen også af fans. Denne dag er de gule, holder med AC Horsens, og har udgjort en stor del af de 863 tilskuere, der overværede opgøret på Østerbro Stadion. På sidelinjen jubler træner Kent Nielsen. 2-0 sejren over Skjold betyder nemlig, at “Den Gule Fare” rykker op i Superligaen, én runde før sæsonen er slut. Det er på dette tidspunkt første gang i over tre årtier, at byen har et hold med i den bedste række. Men triumfen kom også til at betyde noget særligt for Steffen Ernemann, der som ung var en central del af Horsens-holdet i de år. Det var nemlig karrierens første oprykning.

- Jeg synes, der har været mange højdepunkter i karrieren, og jeg har svært ved at vælge en specifik. Men oprykningen med AC Horsens var en fed oplevelse, siger han.

I dag er Steffen Ernemann glad for, at han fik lov at være med på holdet i den tid. En periode, han kalder den vigtigste i sin karriere. For både fodboldmæssigt og menneskeligt er der mange personer fra “AC Horsens-familien”, som kom til at betyde meget for Steffen Ernemanns karriere, og som han efter eget udsagn skylder meget.

Gode minder

Steffen Ernemann kom til klubben fra AGF i 2003 og blev i de følgende sæsoner en del af en talentfuld samling spillere, der blandt andet talte Søren Jochumsen, Allan Søgaard, Mads Rieper og Charles Akonnor. Rollemodeller, som dagligt var med til at opdrage og udvikle Steffen Ernemann. Samtidig en periode, hvor også klubben blev bygget op sten for sten, som han selv udtrykker det, til det, den er i dag. En klub, der nærmest er fast inventar i superligaen.

- Sportsligt var AC Horsens en fantastisk tid. Niels Lodberg og Simon Elbæk, som bombede, når det passede dem. Allan Søgaard, som løb for tre spillere og som aldrig trak sig i en tackling. Defensiv struktur med Mads Rieper og Søren Jochumsen. Og Kent Nielsen som en dygtigt træner, der satte høje krav og havde en klar fodboldfilosofi.

For ud over at være en AC Horsens-generation med et fantastisk sammenhold og et miljø med masser af sjov og ballade, blev det også en tid, hvor Steffen Ernemann lærte om struktur, taktik, teamwork, at opføre sig ordentligt, og at hårdt arbejde bliver belønnet. Sådan var Kent Nielsens indstilling. Man skulle gøre sig fortjent til at spille.

Alt sammen noget, Steffen Ernemann har taget med sig videre i sin spillerkarriere, der altså nu nærmer sig en afslutning i Sogndal.

- Jeg ser tilbage på AC Horsens med gode minder. Det var en superfed tid. Specielt oprykningen til superligaen. Det var min første oprykning og vil altid være noget specielt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce