Annonce
Børkop

Tidligere åbning af plejehjem kan blive en dyr affære

Millionsummen er en vurdering fra udvalgsformand Kenneth Fredslund Petersens side. - Hvad det reelt får af betydning, skal forvaltningen nu til at regne på, siger han. Arkivfoto

Det nye plejecenter skal stå klar i 2023 - og ikke 2024 som først planlagt. Det kan i værste fald komme til at koste 10 millioner kroner, frygter udvalgsformand Kenneth Fredslund Petersen (DF).

Børkop: Det kan i værste tilfælde komme til at koste ti millioner kroner at skubbe åbningen af det kommende plejecenter frem med et år. Fra 2024 til 2023.

- Hvad det reelt får af betydning, skal forvaltningen nu til at regne på. I værste fald kan vi stå med 79 tomme pladser i et års tid, og det vil koste i omegnen af 10 millioner kroner. Jeg vil dog godt understrege, at det er i værste fald, for hånden på hjertet ved vi ikke noget konkret endnu, siger Kenneth Fredslund Petersen (DF), formand for seniorudvalget.

Udfordringen er, ifølge Kenneth Fredslund Petersen, at man har planlagt udfasningen af Atriumhaven i Brejning og Smidstrupparken til at ske i 2024, og det kan man ikke sådan lige lave om på.

- Vi kan jo ikke bare smide beboerne ud de steder, bare fordi der står et nyt, moderne plejecenter klar tidligere. Mange vil måske gerne flytte af sig selv, men hvem ved. Så det kan ende med, at der er borgere på alle tre steder, og der skal være personale alle steder. Det vil være ret dyrt, men hvis det sker, må der til den tid tages en politisk beslutning om, hvordan det løses, siger han.

Uenighed om behovet

Hvor mange har egentlig behov for en plads på et plejecenter i 2023?Det spørgsmål er der ikke er enighed om i seniorudvalget. Og byrådet.

Forvaltningen har regnet sig frem til, hvor mange plejehjemspladser der er behov for i 2024.

De tal mødte først opbakning i seniorudvalget, men i byrådet gik et flertal imod. SF, S og halvdelen af K såede tvivl om tallene og stemte i stedet for en åbning året før.

Det skal nok blive løst

Et flertal af seniorudvalget havde ellers besluttet, at det kommende plejecenter ved Gauerslund skulle åbne i 2024, men mindretallet bragte sagen i byrådet, og her endte det med, at et byrådsflertal gik mod seniorudvalgets beslutning.

- Jeg så da helst, at vi holdt fast i 2024. Dels fordi ikke ved, hvordan udfasningen fra de to andre steder kommer til at blive. Og dels vil det give os mere tid, hvis der opstår endnu ukendte udfordringer undervejs. Men hvor vi var fleksible før, er den fleksibilitet væk nu, for et flertal vil det anderledes. Sådan er det i et demokrati, hvilket jeg har den dybeste respekt for. Nu er det op til forvaltningen at regne på den nye virkelighed, og så må tage det derfra, siger formanden.

- Der vil blive en del nye, politiske beslutninger, der skal tages. Men det er også demokratiets styrke. Vi får det løst, og det skal helst ske så bredt som muligt, tilføjer Kenneth Fredslund Petersen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce