Annonce
Navne

Tidligere arbejdsgivere om skuddræbt kvinde: Hun vil blive mindet og savnet med taknemlighed langt uden for familiens kreds

"Elin var vokset op i en ganske lille familie med en lillebror, mindet om en afdød storebror og en mor, der var blevet enke i tidlig alder. Derfor betød familie meget for hende. Det er derfor tragisk, at det netop var, mens familien var samlet i hjemmet, at hendes tidligere ægtefælle besluttede at afslutte parrets skilsmisseforhandlinger på sin egen måde" skriver Benedicte og Thorkild Overgaard i mindeordene om Elin Just. Privatfoto

Mindeord: Tandlægerne Benedicte og Thorkild Overgaard, Horsens, har skrevet mindeord om Elin Frank Just, Horsens, der blev 62 år:

Det var et chok at erfare, at Elin Just døde 27. marts under dramatiske omstændigheder.

Hun kom til os som klinikelev i 1977, og som udlært var hun i en årrække fast klinikassistent hos Thorkild Overgaard.

Annonce

Hun var en meget dygtig og kompetent medarbejder, som engagerede sig fuldt ud i både behandlinger og patienter. Men det var som sekretær i receptionen, hun foldede sig ud.

Mange nervøse patienter vil huske hendes venlige imødekommenhed og glade smil, når de nervøst kom til klinikken til almindelige eftersyn eller med akutte problemer.

Hun var deres allierede på klinikken, det trygge holdepunkt, de kunne betro sig til. De mærkede, at hun var glad for mennesker.

Og samtidig med at hun passede receptionen og sørgede for den afslappede atmosfære i venteværelset, klarede hun den daglige administration med aftaler, bogholderi, lagerstyring, vareindkøb og alt det løse på en stor klinik.

Hun var med i klinikkens pionerarbejde med udviklingen af et nyt computerprogram, og hun var desuden tillidsmand for personalet og arbejdsmiljørepræsentant.

Da Elin var en helt enestående trofast og loyal medarbejder, spøgte vi undertiden med, at vi engang om mange år skulle tage toget sammen til København for at hente Dronningens Fortjenstmedalje til hende - ligesom i "Matador".

Den fik hun så ikke, da det viste sig, at fortjenstmedaljen er forbeholdt offentligt ansatte. For privatansatte hedder det belønningsmedaljen, og den kræver 50 års ansættelse. Så Elin kørte på hos vore efterfølgere, da vi afhændede klinikken. Men den påskønnelse fik hun så heller ikke.

Elin var vokset op i en ganske lille familie med en lillebror, mindet om en afdød storebror og en mor, der var blevet enke i tidlig alder. Derfor betød familie meget for hende.

Det er derfor tragisk, at det netop var, mens familien var samlet i hjemmet, at hendes tidligere ægtefælle besluttede at afslutte parrets skilsmisseforhandlinger på sin egen måde.

Hendes død og omstændighederne omkring den har været voldsom for de to sønner, Christian og Søren og den øvrige familie. Og hun vil blive mindet og savnet med taknemlighed langt uden for familiens kreds.

Æret være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce