Annonce
Trekantområdet

Tidligere biografdirektør fylder 75 år

Tidligere biografdirektør Jens Erik Kris, Kolding, fylder 75 år. Privatfoto
Annonce

Kolding:  Tidligere biografdirektør Jens Erik Kris, Persillevej, Dons, Kolding, fylder onsdag den 25. november, 75 år.

Hans far var pibefabrikant i Kolding med virksomheden Kriswill Piber, men Jens Erik Kris ville en anden vej. Film, biler og elektronik har altid fyldt meget i fødselarens tilværelse. Allerede som ganske ung eksperimenterede han med smalfilm, og med årene blev det til 10-12 seriøse film, hvis man ser bort fra filmene med familie. Hans første smalfilm/spillefilm hed “Uskyldig Vinter” og havde i hovedrollen hans kommende hustru Lone. Hans første film vandt bronze i Nordisk Konkurrence. Men blandt filmene tæller også filmen om de gamle damplokomotiver på Kolding Banegård, optaget med et otte millimeter kamera.

Jens Erik Kris grundlagde “Biografen 1+2” i det gamle dansested Trocadero i Jernbanegade i Kolding. På et tidspunkt kørte han parallelt Kino i Søndergade, som senere blev til Kino 1-2-3-4, og i 1979 blev det så centerbiograferne 1-6, der blev grundlagt i Kolding Storcenter. Samtidig lukkede biograferne i midtbyen.

Jens Erik Kris er gift med Lone, som er tidligere høre- talepædagog. De har børnene Sine, Jacob og Jin. Jens Kris er en stor avislæser. Læser dagligt tre aviser og er samfundsinteresseret og kritiker. Han er også ind imellem en flittig læserbrevskribent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbenhed i byrådet? Uenige politikere fandt hinanden på ét punkt

Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce