Annonce
Fredericia

Tidligere DN-formand: Derfor skal Treldeskovene fredes

Tidligere formand for DN i Fredericia Ole Klottrup har været en tur i Treldeskovene og taget foto af den aktuelle træfældning, som han mener viser, hvorfor skovene bør fredes. Foto: Ole Klottrup

Moderne skovdrift er totalt ødelæggende for biodiversitet, mener Ole Klottrup, der er tidligere formand for DN i Fredericia

Trelde: Efterårets skovhugst viser ifølge tidligere formand for DN i Fredericia Ole Klottrup, at der er al mulig grund til at frede skovene. Ole Klottrup udtalte sig i sagen i Fredericia Dagblad lørdag, men mener ikke, at det fremgik tydeligt nok, hvad der er bevæggrunden for ønsket om at frede skovene.

- Påstandene om, at skovejerne har æren af biodiversiteten, holder for de mange første generationer af skovejere - ikke, fordi de tænkte i biodiversitet, men fordi deres form for skovdrift var, som den var. Men moderne skovdrift er totalt ødelæggende for biodiversitet, og det er det, der efterhånden drives i størstedelen af Treldeskovene, fastholder Ole Klottrup.

Han er klar over, at skovejerne nu sikrer deres værdier i skovene, fordi der er udsigt til fredningsbegrænsninger, og netop det faktum gør, at han mener, at fredningen bør fremmes.

Annonce

En fredning med kommunens medvirken og dermed bevarelse af biodiversiteten i skovene ville virkelig sætte Fredericia på Danmarkskortet som en naturbevidst kommune.

Tidl. formand for DN i Fredericia Ole Klottrup

Fredning må ikke gå i vasken

Ole Klottrup er ikke i tvivl om, at den urørte skov vil være et plus for biodiversiteteten.

- Alle i Danmark, der ved noget om de sjældne arter i skovene - og det er mange - vil tænke ilde om Fredericia, hvis/når fredningen går i vasken, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rotterne kommer: Udgifter til rottebekæmpelse i Fredericia er mere end fordoblet på 10 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];