Annonce
Fredericia

Tidligere DN-formand er rystet over træfældning: Det beviser, at fredning er nødvendig

Når stammen er lagt ned, skal den afgrenes og trækkes ud af skoven. Tidligere formand for DN i Fredericia, Ole Klottrup, kalder det panik, at skovejerne fælder store egetræer i øjeblikket. Han pointerer, at et egetræ kan være hjemsted for op mod 1000 svampe og insekter, som er en del af den store biodiversitet, som fredningsoplægget sigter på at beskytte. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Tidligere formand for Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Fredericia Ole Klottrup er rystet over, at skovejerne er gået på hugst blandt gamle egetræer.

- Et stort egetræ kan være hjemsted for op mod 1.000 svampe og insekter og er derfor bærer af en stor del af den biodiversitet, som DN og måske kommunen vil beskytte. Så uden egetræer er der næppe mange af sjældenhederne tilbage i den skamferede skov, konstaterer Ole Klottrup.

Han mener, at skovejernes fældning viser, at fredning er nødvendig.

- Nu var det formentlig vrede over den truende fredning, der fik sat motorsaven i gang, men det er også set i Trelde, at en overtagelse af et stykke skov umiddelbart er blevet fulgt af fældning af alle de store træer for straks at hjemtage gevinsten, påpeger Ole Klottrup, som mener, at skovejerne tænker i værdier fremfor i biodiversitet.

Annonce

For mig at se er fældningen et udslag af vrede og måske ren panik.

Ole Klottrup, tidligere formand for DN i Fredericia

30 indlæg til oplæg

Fredningsoplægget er indtil videre kun et oplæg. Selve fredningsforslaget er ikke skrevet endnu. I Fredericia Kommune arbejder projektleder i kommunen natur- og miljøafdeling Carsten Pedersen på at skaffe overblik over de høringssvar, der er kommet til oplægget.

- Vi har fået omkring 30 indlæg. Nogle kommer med konkrete forslag til, hvad man kunne tænke sig i skoven, og andre gør opmærksom på, hvilke udfordringer der kan være. Nogle taler selvfølgelig direkte imod forslaget, mens andre er positive, siger Carsten Pedersen.

De mange høringssvar bliver nu gennemgået, og samtidig er der dialog mellem kommunen og skovejerne både på embedsmandsniveau og politisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce