Annonce
Fredericia

Tidligere DN-formand er rystet over træfældning: Det beviser, at fredning er nødvendig

Når stammen er lagt ned, skal den afgrenes og trækkes ud af skoven. Tidligere formand for DN i Fredericia, Ole Klottrup, kalder det panik, at skovejerne fælder store egetræer i øjeblikket. Han pointerer, at et egetræ kan være hjemsted for op mod 1000 svampe og insekter, som er en del af den store biodiversitet, som fredningsoplægget sigter på at beskytte. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Tidligere formand for Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Fredericia Ole Klottrup er rystet over, at skovejerne er gået på hugst blandt gamle egetræer.

- Et stort egetræ kan være hjemsted for op mod 1.000 svampe og insekter og er derfor bærer af en stor del af den biodiversitet, som DN og måske kommunen vil beskytte. Så uden egetræer er der næppe mange af sjældenhederne tilbage i den skamferede skov, konstaterer Ole Klottrup.

Han mener, at skovejernes fældning viser, at fredning er nødvendig.

- Nu var det formentlig vrede over den truende fredning, der fik sat motorsaven i gang, men det er også set i Trelde, at en overtagelse af et stykke skov umiddelbart er blevet fulgt af fældning af alle de store træer for straks at hjemtage gevinsten, påpeger Ole Klottrup, som mener, at skovejerne tænker i værdier fremfor i biodiversitet.

Annonce

For mig at se er fældningen et udslag af vrede og måske ren panik.

Ole Klottrup, tidligere formand for DN i Fredericia

30 indlæg til oplæg

Fredningsoplægget er indtil videre kun et oplæg. Selve fredningsforslaget er ikke skrevet endnu. I Fredericia Kommune arbejder projektleder i kommunen natur- og miljøafdeling Carsten Pedersen på at skaffe overblik over de høringssvar, der er kommet til oplægget.

- Vi har fået omkring 30 indlæg. Nogle kommer med konkrete forslag til, hvad man kunne tænke sig i skoven, og andre gør opmærksom på, hvilke udfordringer der kan være. Nogle taler selvfølgelig direkte imod forslaget, mens andre er positive, siger Carsten Pedersen.

De mange høringssvar bliver nu gennemgået, og samtidig er der dialog mellem kommunen og skovejerne både på embedsmandsniveau og politisk.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce