Annonce
Navne

Tidligere faglig sekretær i Metal er død: Hans Jørn var glødende socialdemokrat

Arkivfoto

Kolding: I anledning af Hans Jørn Nielsens død, har forhenværende afdelingsformand Hans Peter Jørgensen og nuværende afdelingsformand Hardy Høll Nielsen for Metal Kolding/Vejen/Vojens skrevet følgende mindeord.

Søndag d. 21. november modtog vi den triste meddelelse om, at tidligere faglig sekretær i Metal Kolding-Vejen-Vojens, Hans Jørn Nielsen, var afgået ved døden.

Hans Jørn var udlært maskinarbejder på Johannes Møllers Maskinfabrik i Over Jerstal, og allerede i læretiden var han faglig aktiv i lærlingeklubben.

Annonce

Efter at være udlært, aftjente han sin militærtjeneste ved marinen, og som sådan var Hans Jørn ved sin død fortsat medlem af Marineforeningen.

I 1970 gik turen til Kolding, hvor han blev ansat på Danfoss. Den faglige interesse gjorde, at Hans Jørn hurtigt blev tillidsmand og senere fællestillidsmand. Næste skridt var bestyrelsesmedlem i det der dengang hed Metal Kolding, hvor han med sine organisatoriske evner hurtigt blev formand for afdelingens oplysningsudvalg og senere også formand for oplysningsudvalget i Metals distrikt 4. Interessen for at organisere og arrangere gjorde også, at han i sin tid som fællestillidsmand på Danfoss arrangerede mange studieture for kollegaerne til Polen, hvilket skete mange år før murens fald, hvor der virkelig var forskel på forholdene i øst og vest.

Hans Jørn var glødende socialdemokrat og har gennem årene været med til at sætte sit præg på den lokale partiforening, hvor han i perioder har været medlem af bestyrelsen, ligesom han også på et tidspunkt bestred formandsposten.

Hans Jørns faglige indsats gjorde, at han i mange år var afdelingens næstformand, og da stillingen som faglig sekretær blev ledig i 1998, overtog han denne post. Som medlem af bestyrelsen var Hans Jørn med til at træffe beslutningen om at sælge de lidt ydmyge lokaler på Brinken, og bygge det nye Metalhus på Esbjergvej.

Mange Metal-medlemmer, - unge som gamle, - har gennem tiderne haft glæde af Hans Jørns faglige og organisatoriske evner, når en faglig sag skulle løses, men også udenfor den faglige kreds har han ydet en stor indsats, hvor han i mange år har stået i spidsen for de danske ”roligans” og været med til at arrangere fodboldture rundt i hele Europa.

De seneste år har Hans Jørn kæmpet med sygdommen prostatakræft, men både humør og kampgejst var i behold til det sidste.

Ære være Hans Jørns minde.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Navne

60 år: Vejlensisk erhvervsrådgiver folder sig ud i køkkenet

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce