Annonce
Sport

Tidligere FC-profil siger farvel til prof-tilværelsen som 27-årig

Oliver Feldballe har valgt den professionelle fodbold fra i sin bedste alder. Beslutningen har været længe undervejs, men han føler, at den er rigtig. Arkivfoto: Martin Ravn

Oliver Feldballe, der i sommer stoppede i FC Fredericia, indstiller sin professionelle fodboldkarriere. Nu vil han spille for barndomsklubben.

Fredericia: Sæsonen var slut for FC Fredericia, og nu var der kun et par hyggetræninger tilbage.

Oliver Feldballe viste, denne solrige dag i slutningen af maj, sine evner frem i det, der skulle blive en af hans sidste træninger som professionel fodboldspiller. Et træk udenom en medspiller og et knaldhårdt, placeret hug helt op i hjørnet af målet.

Den der lækre lyd, når den perfekte bold kysser nettet. Uden chance for målmanden i en af de situationer, hvor kantspilleren var bedst.

Nu er det slut.

I hvert fald med den professionelle tilværelse for den blot 27-årige mand. Efter en sommer med grublen har han besluttet sig for, at der skal skæres kraftigt ned på fodboldtilværelsen.

- Jeg fik tilbud fra et par superliga-klubber for et par måneder siden. Dem takkede jeg nej til, efter at have tænkt mig grundigt om. Jeg var ikke sikker på, om fodbold skulle blive ved med at være så stor en del af mit liv, siger Oliver Feldballe.

Han vil ikke ud med, hvilke superliga-klubber der var tale om, men i dag fortryder han ikke noget.

- Jeg følte for en måned siden, at det var den rigtige beslutning. Og den fornemmelse er egentlig bare blevet forstærket siden, siger han.

Annonce

For mig manglede der noget personlig udvikling. Jeg udviklede mig som spiller, ikke som person. Jeg manglede perspektiv.

Oliver Feldballe

Langt fra færdig

Oliver Feldballes beslutning er bemærkelsesværdig, for han lignede langt fra en færdig mand i sin FC Fredericia-tid. Med sine skarpe, tempofyldte driblinger og sine hug fra distancen ville han stadig i mange år fremover kunne gøre ondt på forsvar i det ganske land.

- Nogle af dem, jeg har snakket med, er da også blevet overrasket. Og det har ikke været nogen nem beslutning. Jeg følte, at jeg stod ved en skillevej, hvor jeg skulle vælge det ene eller det andet, siger Oliver Feldballe.

Tankerne begyndte at komme, da han påbegyndte et studie som negot. En erhvervsøkonomisk og sproglig universitetsretning. Uddannelsen begyndte at trække mere og mere, og da en professionel fodboldtilværelse kræver 100 procent fokus, kunne Feldballe ikke hellige sig begge karriereveje.

- Man lever en privilegeret tilværelse som professionel fodboldspiller. Men skal ikke rigtig forholde sig til noget. Man møder op, gør som træneren siger og hygger med holdkammeraterne. Men for mig manglede der noget personlig udvikling. Jeg udviklede mig som spiller, ikke som person. Jeg manglede perspektiv, siger Feldballe.

Tænksom fyr

Stoppet er overraskende set fra et sportsligt perspektiv. Men kender man en smule til manden Oliver Feldballe, er det knap så overraskende.

Han er tænksom og svarer aldrig på et spørgsmål, før han har gjort sig grundige overvejelser om, hvad han skal sige. Derfor undrer det ikke, at to år i FC Fredericia uden den store bevægelse i karrieren gav anledning til tanker om et tryk på bremsen.

Der er selvfølgelig nogle, der har forsøgt at få ham til at ændre beslutningen, men:

- Der er masser af argumenter imod og masser af argumenter for. Jeg har gransket dem alle, og for mig vejer argumenterne for bare tungest, siger han.

Feldballes største øjeblik i FC-tiden kom i en pokalkamp mod OB, hvor han med en dribling bagom støttebenet plantede stopperen Lasse Nielsen i græstæppet på Monjasa Park for siden at udplacere OB-keeperen og score det sejrsmål, der sendte fynboerne ud i pokalmørket.

Oliver Feldballe har valgt at spille for barndomsklubben BK Marienlyst fremadrettet, der lever en amatør-tilværelse i 2. division. For at kunne tjene lidt penge til at opretholde studiet, naturligvis.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce