Annonce
Fredericia

Tidligere hotel bliver renoveret: Lejligheder og klubværelser i dårlig stand bliver til nye lejligheder

Bygningen på hjørnet af Oldenborggade og Vendersgade, hvor blandt andet Kahytten holder til, skal renoveres. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Fredericia: Politikerne i by- og planudvalget nikkede lige før jul ja til en byfornyelsesplan for ejendommen Oldenborgergade 6/Vendersgade 54.

Ejeren, JGP Ejendomme, har tidligere søgt om støtte fra byfornyelsespuljen men fik nej i 2016 på grund af utidssvarende forhold i bygningen, som ikke var omfattet af ansøgningen. Så denne gang søgte ejeren om støtte til renovering både ind- og udvendig.

Ejendommen blev opført i 1896 som "Hotel Fredericia" og er en hjørneejendom på 2,5 etager. I sin tid var ejendommen en fremtrædende bygning med placering tæt på banegården. I dag har den fortsat en god placering ved den største indfaldsvej til Kanalbyen.

I dag har Kahytten og Jan Koks Café til huse i stueetagen. Der er en enkelt lejlighed på første sal, som ikke er omfattet af renoveringerne, da den er i fin stand, men otte små klubværelser på samme etage og fire lejligheder i tagetagen er alle i dårlig stand og skal derfor renoveres. Klubværelserne er mellem syv og 24 kvadratmeter. Dertil kommer fællesarealer.

Annonce

Syv nye lejligheder

I skitseforslaget til den nye indretning bliver begge etager ryddet, undtagen den ene lejlighed på første sal, som er i fin stand, hvorefter der skal indrettes tre nye to-værelses lejligheder på 53-70 kvadratmeter på første sal. På tagetagen blive der plads til fire lejligheder på omkring 50 kvadratmeter, som alle får eget badeværelse og køkken.

Hele ejendommen får en gennemgribende renovering, og bygningens klimaskærm bliver istandsat. Prisen forventes at løbe op i 6.240.000 kroner. Politikerne har nikket ja til at støtte med 60 procent af beløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce