Annonce
Alarm 112

Tidligere indkøbschef på Sygehus Lillebælt dømt for millionbedrageri: Vil betale pengene tilbage, så snart han kan

Den 51-årige havde et godt og velbetalt job som indkøbschef, men den ringe kontrol i sygehusets indkøbsafdeling fristede ham til at indlede bedragerierne sammen med en samarbejdspartner. Foto: Mette Mørk
En 51-årig tidligere indkøbschef ved Sygehus Lillebælt tilstod bedrageri for 2.098.222 kroner, da han var i Retten i Kolding mandag. Han er idømt et år og ni måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Desuden skal han betale beløbet tilbage til sygehuset. Vejlenseren modtog dommen på stedet.

Bedrageri: Der var tale om en fuld tilståelse, da en tidligere indkøbschef ved Sygehus Lillebælt mandag eftermiddag blev dømt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved Retten i Kolding.

Her erkendte den 51-årige mand, at han sammen med to andre sigtede formåede at bedrage Sygehus Lillebælt for sammenlagt 2.098.222 kroner.

Det skete over en periode fra november 2015 til september 2019.

Annonce

Den 51-årige kunne ikke forklare, hvorfor bedragerierne var startet. Han havde et godt og velbetalt job som indkøbschef, men den ringe kontrol i sygehusets indkøbsafdeling fristede ham til at indlede bedragerierne sammen med en samarbejdspartner, forklarede han i retten.

Bedragerierne skete, ved at han sammen med samarbejdspartneren, som var leverandør af udstyr til Sygehus Lillebælt, udstedte fiktive ordrer til samarbejdspartneren på varer, den 51-årige indkøbschef selv godkendte og betalte.

Sygehus Lillebælt betalte dermed for varer, som aldrig blev leveret. Samtidig betalte sygehuset for fragt af varer, der reelt aldrig blev sendt.

Brugt til tant og fjas

I retten forklarede den 51-årige indkøbschef, at han egentlig ikke manglede penge. De ekstra penge, han tjente hver måned på bedragerierne, blev brugt til "tant, fjas og rejser", forklarede han.

Sagen blev anmeldt til politiet 4. oktober 2019, da Sygehus Lillebælt blev opmærksom på uregelmæssigheder i varebestillingerne. Disse uregelmæssigheder kunne knyttes direkte til indkøbschefen, som blev bortvist med øjeblikkelig virkning.

- Det eneste, jeg spekulerer på nu, er, hvordan jeg får betalt pengene tilbage til sygehuset. Min samvittighed bliver aldrig ren, sagde den 51-årige vejlenser i retten.

Hans forsvarer, advokat Mette Grith Stage, oplyste, at hun 11. marts havde taget kontakt til Sygehus Lillebælt for at indgå en afdragsordning på vegne af sin klient, som også har sat huset til salg for at kunne betale pengene tilbage.

Annonce

Afdragsordning

Ifølge forsvareren har Sygehus Lillebælt accepteret afdragsordningen, men derfor var det vigtigt for Mette Grith Stage at pointere, at hendes klient havde brug for at kunne arbejde og dermed tjene penge.

En ubetinget dom ville umuliggøre tilbagebetalingen.


Det eneste, jeg spekulerer på nu, er, hvordan jeg får betalt pengene tilbage til sygehuset. Min samvittighed bliver aldrig ren.

Bedrageridømt 51-årig tidligere indkøbschef - i retten


Specialanklager Bolette Lund Kristensen mente dog, at indkøbschefen - trods sine gode personlige forhold og samarbejdsvillighed med politiet - burde idømmes en delvis ubetinget dom for bedragerierne.

Dette blev også resultatet: Dommeren afgjorde, at den 51-årige idømmes et år og ni måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Desuden skal han udføre 250 timers samfundstjeneste og betale pengene tilbage til Sygehus Lillebælt.

Dommen blev modtaget. Der er endnu ikke rejst tiltale mod de to medsigtede i sagen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Erhverv

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Lille puf fik sat stopper for kørsel med 204 km/t: 24-årig sigtet for 25 forhold

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

Sydjylland

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce