Annonce
Kolding

Tidligere Kolding IF-træner fik svær debut med kvinderne

Sådan her husker de fleste cheftræner Anders Jensen, da han stod i spidsen for Kolding IF. Nu er herrerne byttet ud med kvinderne i KoldingQ. Lørdag fik han langt om længe sin debut på trænerbænken. Arkivfoto: Ole Nielsen
Efter at have ligget i dvale på grund af coronakrisen var det lørdag igen tid til at lade bolden rulle i kvindernes bedste fodboldliga. Kampen mellem Brøndby og KoldingQ gav debut på trænerbænken til Anders Jensen, der sidste år blev fyret som træner for Kolding IF´s herrer i førstedivision.
Annonce

Brøndby/Kolding: Efter en lang, lang pause på grund af coronavirussen var det i denne weekend endelig tid til slutspillet i Gjensidige Kvindeligaen. I den første af fem kampe mødte KoldingQ lørdag Brøndby på udebane.

Kampen var debut for både spiller og træner. Cecilie Fløe er kommet fra OdenseQ til KoldingQ, mens Anders Jensen er ny mand på trænerposten. Han blev sidste år fyret fra Kolding IF, hvor han ellers havde stor succes og blandt andet var med til at sikre oprykning til herrernes førstedivision. Tilbage i december blev han præsenteret som ny træner for KoldingQs kvindehold, men først lørdag fik han altså langt om længe sin officielle debut.

Og det blev en hård en af slagsen, som efter et længere bombardement af Koldings forsvar endte med et nederlag på 0-1. Sejrsmålet til Brøndby blev scoret, da der kun manglede to minutter af den officielle spilletid.

Dermed er KoldingQ stadig på nul point i slutsspillet, hvor i alt seks hold er med. I top ligger Fortuna Hjørring med 13 point - to point foran Brøndby.

Kampen

Brøndby - KoldingQ 1-0 (0-0)

Gjensidige Kvindeliga, Kvinder, fodbold

Målscore: Caroline Pleidrup (88.)

Annonce

Tilfreds trods alt

Kolding var presset langt ned på egen banehalvdel i første halvleg. Brøndbys første store chance kom efter ti minutters spil. Et godt løft fra midtbanen til angrebet gav chancen til et mål, men en yderst velspillende Lene Christensen reddede bolden på målstregen. Det var Brøndby, som sad på spillet, men score kunne de ikke på det koldingensiske forsvar.

Brøndby startede bedst i anden halvleg, hvor de fik en chance indenfor få minutter. En storspillende Lene Christensen måtte ud i fuld udstrækning langs jorden for at holde Brøndby fra at score. Netop Lene Christensen spillede en afgørende rolle for Kolding, da hun med flere store redninger holdt Kolding inde i opgøret. Men til allersidst gik det galt, og Brøndby fik scoret på hovedstød tæt under mål og Kolding tabte opgøret 0-1.

Om sin debut udtaler Anders Jensen:

- Jeg er jo ny i det her, og det er min første kamp i kvindeligaen. Spillerne kan jeg ikke sætte noget på. De går ind og viser, hvad der skal til for at spille med om point mod et hold, som Brøndby. Det var vilje og vildskab, og det kunne jeg godt lide. Langt hen ad vejen synes jeg præstationen var god, specielt spillet uden bolden var jeg tilfreds med, men jeg kunne godt tænke mig, at vi var lidt bedre til at holde fast i kuglen.

KoldingQs næste kamp i slutspillet bliver hjemme mod FC Nordsjælland lørdag 13. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Redaktørens stol: Endelig raskmeldt

Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce