Annonce
Vejle

Tidligere V-borgmester: Øst-vest-kamp bag formandsopgør i Venstre

Tidligere borgmester i Jelling og Vejle, Arene Sigtenbjerggaard (V), ser balladen i Venstre, der endte med formand og næstformands fald som en magtkamp mellem Vest- og Østdanmark. Arkivfoto: Mette Mørk
Arne Sigtenbjerggaard forventer, at posten som formand for Venstre og statsministerkandidat nu serveres på et sølvfad for Jakob Ellemann-Jensen.

Vejle: - Det handler meget om en kamp mellem øst og vest. Men det er en forkert måde at gøre det på. Lars Løkke og Kristian Jensen er blevet presset ud, det kan vi lige så godt være ærlige og sige. Hvis man er utilfreds med formanden, er det rigtige at stille en modkandidat op på landsmødet og dér høre, hvad de hver især vil politisk.

Det siger den tidligere borgmester i Jelling og Vejle kommuner, Arne Sigtenbjerggaard fra Venstre. Det er en kommentar til lørdagens drama i Brejning, hvor både Venstres formand og næstformand trak sig fra deres poster efter et møde i partiets forretningsudvalg.

Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, det har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol.

Arne Sigtenbjerggaard

Løkke ville vinde

På landsmødet er der 850 delegerede, og Arne Sigtenbjerggaard vurderer, at Lars Løkke Rasmussen i dét forum ville kunne genvinde sin formandspost. Men nu får han slet ikke muligheden for at blive målt og vejet i det formelt korrekte forum.

- Han ville stå stærkt efter to valgsejre. Mange Venstrefolk mener, at et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, som Lars Løkke gik til valg på, er den rette vej. Jeg var helt enig med ham om det, og det har altid været min egen linje i byrådene, at hvis man skulle have holdbare løsninger og ro, så skulle både S og V med. Kunne man gøre det samme på Borgen som i Vejle, var man nået langt. Det er ikke et fravalg af de andre borgerlige, men et tilvalg af en mulighed, siger han.

Annonce

Øst- og Vestdanmark i magtkamp

Arne Sigtenbjerggaard ser et opgør mellem Øst- og Vestdanmark bag formandskabets fald.

- Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, den har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol, vurderer Arne Sigtenbjerggaard.

Han forventer, at formandsposten vil blive serveret på et sølvfad til Jacob Ellemann-Jensen. Mere spændt er han på næstformandsposten. Han nævner Inger Støjberg og Region Syds formand Stephanie Lose som næstformandsmuligheder. Eller en anden i borgmesterlaget, så man både holder balance mellem øst og vest og mellem folketing og den kommunale verden.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Annonce