Annonce
Fredericia

Tilbageblik: Da sommeren i Fredericia bød på tørke, sol og brand

Græsset rundt om i hele landet sukkede efter regn i den varme sommer. Siden starten af maj faldt der ganske få millimeter regn, og det efterlod landskabet tørt og afsvedet. Få grønne oaser dukkede dog op, når man så det hele sådan lidt fra oven. K.F.U.M's kunststofbane skulle hverken vandes eller slås for at stå flot grøn hele året- også under en historisk tørke. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Sommeren 2018 var præget af afbrændingsforbud, rekordmange solskinstimer og en dårligere høst.

Annonce

Fredericia: Solen skinnede rekordmange timer, danskerne fik en meget lang sommer, og mange fredericianere nød de lune temperaturer i midtbyen, ved Østerstrand og hjemme i haven.

Men den rekordvarme sommer havde også en række konsekvenser som afbrændingsforbud, tørre græsplæner, milliontab for landmændene og travle brandfolk, som kørte til rekordmange naturbrande.

Det første afbrændingsforbud fra Trekantbrand kom allerede 25. maj og dækkede både Billund, Fredericia, Middelfart, Kolding, Vejle og Vejen kommuner. Det strakte sig over flere uger og var tæt på at komme i karambolage med sankthans-fejringen. Men efter lidt regn blev afbrændingsforbuddet ophævet med en række begrænsninger den 19. juni, så der mange steder kunne tændes et sankthansbål få dage senere. Flere steder havde dog allerede aflyst bålet og holdt fast i den beslutning.

Det varede dog ikke mange dage, før Trekantbrand igen måtte indføre afbrændingsforbud. Det gjorde man fra 3. juli. Denne gang varede det helt til 13. august.

Der var dog alligevel enkelte personer, som ikke overholdt forbuddet og blev afkrævet store bøder af politiet. Det koster 5000 kroner at overtræde afbrændingsforbud.

Annonce

Overarbejde hos brandfolkene

Det tørre sommer gav også udfordringer for brandmændene, som måtte køre til rigtig mange naturbrande. Det skabte en masse overarbejde på omkring 4000 timer. Trekantbrand endte med at måtte udbetale størstedelen af overarbejdet, fordi brandfolkene ikke kan nå at afspadsere timerne.

En af de største var branden på Randbøl Hede den 25. maj, hvor op mod 100 brandfolk og crashtendere fra Karup og Skrydstrup var tilkaldt.

Det gav også udfordringer for landmændene, som kastede sig ud i årets høst med ekstra pulverslukkere af frygt for, at der skulle opstå brand i maskinerne, hvilket også skete i flere tilfælde - blandt andet ved Østerby.

Mange steder var årets udbytte dog kraftigt beskåret, da tørken også gik ud over afgrøderne.

Tørken betød også afsvedne baner i golfklubben, og nye skilte med forbud mod rygning skød op i skovene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Annonce