Annonce
Erhverv

Tilfældigheder førte til livet som selvstændig: Nu vil bogholderi gerne være dobbelt så stor

Tina Høll grundlagde TH Regnskab i 2000. Dengang var hun ansat i en virksomhed i Vejle, men begyndte at få flere og flere bogholderopgaver, som hun udførte om aftenen. Derfor besluttede hun sig for at give livet som selvstændig en chance, selvom hun synes, det var lidt angstprovokerende at kaste sig ud uden sikkerhedsnet. Foto: Peter Leth-Larsen
Tina Høll er indehaver af TH Regnskab, som kører ud til virksomheder og klarer moms, løn og fakturering.

Fredericia: Det var lidt en tilfældighed,at Tina Høll for knap 20 år siden kastede sig ud i at være selvstændig. Dengang havde hun job som bogholder hos en arkitekt- og ingeniørvirksomhed i Vejle, og så småt var hun begyndt at lave bogholderi for andre virksomheder om aftenen, fordi de havde spurgt efter hendes hjælp.

Som det økonomibevidste ordensmenneske, hun er, var hun dog bekymret for, om hun kunne få nok at lave til at holde en minimumsindkomst hjemme.

- Jeg tænkte, at hvis jeg bare kunne få 20 timer, kunne det gå i starten, men allerede efter tre måneder måtte jeg ansætte to, fortæller indehaver af TH Regnskab Tina Høll.

Siden er det bare gået derudaf - dog ramte finanskrisen også bogholdervirksomheden. Lige op til var der 15 ansatte i TH Regnskab, og det måtte skaleres ned. Siden da er virksomheden vokset igen, så der i dag er 10 medarbejdere.

Jeg tænkte, at hvis jeg bare kunne få 20 timer, kunne det gå i starten, men allerede efter tre måneder måtte jeg ansætte to.

Tina Høll, TH Regnskab

Er også udlejer

TH Regnskab klarer bogholderiopgaver som løn, fakturering, moms og meget mere for virksomheder, der efterspørger omkring fire timer eller mere om ugen. 95 procent af tiden er de ansatte ude hos kunderne, hvor de sidder og udfører arbejdet i de pågældende virksomheder. Det foretrækker de fleste kunder. Nogle af kunderne er dog også større virksomheder, som efterspørger hjælp til dele af bogholderi-opgaverne.

- Det kan være handelsvirksomheder, rekruttering, håndværkere, bagere - you name it. Det er alt muligt. Det er også eksempelvis Danfoss i Vejle og Helly Hansen, fortæller Tina Høll.

Derfor har virksomheden også enkelte kunder i udlandet, som hovedsageligt klares online.

I april 2017 købte Tina Høll ejendommen, TH Regnskab holder til i på Dannevirkevej 6, bedre kendt som Synergihuset. Dermed er hun også blevet udlejer med alle de glæder og udfordringer, der følger med.

Vil gerne være flere

Tina Høll er født i Haderslev, men vokset op i Fredericia, og hun har boet i Taulov i en årrække.

Her er hun engageret i lokalsamfundet - blandt andet som kasserer i Elbohallen. Desuden cykler hun meget på racercykel. Blandt andet er hun hvert år med til et løb på landevejene omkring Hamborg, der tiltrækker en halv million tilskuere.

Børnene, Christian og Christina, er flyttet hjemmefra, så nu er der mere tid til både job og fritidsinteresser. Derfor bliver det da også ofte til lidt flere timer på kontoret, nu hun ikke skal hjem og lave mad. På sigt arbejder hun for, at virksomheden kan vokse.

- Selvfølgelig vil vi gerne være dobbelt så mange, men det tager også tid at tage nye folk ind, hvis de skal læres ordentlig op og sættes ind i tingene. Målet på den lange bane er at blive flere og levere mere controlling (analyse af tallene, red.). Det, tror jeg, bliver mere efterspurgt i fremtiden, siger Tina Høll.

TH Regnskab har til huse i Synergihuset på Dannevirkevej. Huset, som Tina Høll købte for to år siden, rummer syv virksomheder. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce