Annonce
112

Tilfreds vagtchef: Aktion løst og ingen kom til skade

Den jagtede mand blev overtalt til at følge med politiet efter man fandt ham på Fredericia Realskoles matrikel. Patruljevognen blev bakket ind i skolegården fra porten i Fynsgade, så manden kunne komme ombord under fuld kontrol. Foto: Nana Hanghøj
Den omfattende aktion i midtbyen mandag aften blev styret sikkert igennem af Sydøstjyllands Politi. Vagtchef Lars Grønlund havde det øverste ansvar og styrede fra vagtcentralen i Horsens aktionen sammen med indsatslederen på stedet. Efter aktionen var løst, og ingen var kommet til skade, var der taktisk debriefing.

Fredericia: Vagtchef Lars Grønlund ved Sydøstjyllands Politi havde kun lige nået at aflevere mandagens politinyheder til pressebriefing kl. 17 mandag, før en yderst alvorlig alarm ramte politigården i Horsens.

- Vi fik en melding, der fik os til at frygte en situation, der kunne udvikle sig til en personlig tragedie. Derfor satte vi straks det store beredskab i værk, fortæller Lars Grønlund.

Indsatsleder og mandskab blev sendt til Fredericia, hvor indsatsen koncentrerede sig om en taglejlighed over Café Carlos på hjørnet af Sjællandsgade og Prinsessegade. Politiets indsats gik på at få kontakt med beboeren - 47-årig mand.

- Når vi står med en person, som er desperat, og måske bliver presset ud i noget, så er det vigtigt, at vi både passer på os selv og vores omgivelser, fastslår Lars Grønlund om indsatsen med kampberedte betjente.

Vi trækker på alle de værktøjer, vi har til at løse sådan en situation. Det er vigtigt for os, at vi er ovenpå situationen, så folk i området føler sig trygge.

Vagtchef Lars Grønlund, Sydøstjyllands Politi

Alle værktøjer i spil

I løbet af kort tid var et stort antal patruljevogne og betjente på plads. To betjente sikrede Købmagergade ved både Fynsgade og Sjællandsgade.

- Vi trækker på alle de værktøjer, vi har til at løse sådan en situation. Det er vigtigt for os, at vi er ovenpå situationen, så folk i området føler sig trygge, siger Lars Grønlund.

Det er ikke daglig kost, at maskinpistol-beredte betjente med veste står på gadehjørnerne i midtbyen, mens flere styrker af betjente iført hjelme og våben rykker ind i opgange og i skolegårde.

- Vi bruger de ressourcer, der er nødvendige i situationen. Jeg og indsatslederen drøfter løbende, hvilke greb vi skal sætte ind. I sidste ende er ansvaret mit, men han er på stedet og melder tilbage til mig, som situationen udvikler sig, fortæller Lars Grønlund.

Under den timelange aktion blev der behov for både hundepatruljer, dronepilot og politiets forhandlere.

- Har I haft behov for assistance fra andre kredse eller specialafdelinger?

- Aktionen blev løst af dansk politi, siger Lars Grønlund uden at ville komme nærmere ind på, hvor mange og hvilke ressourcer der præcis kom i spil.

Annonce

Fire timer senere

Efter næsten fire timer kunne aktionen afblæses, da den eftersøgte mand valgte at lytte til politiets forhandlere og fulgte med betjentene til en ventende patruljevogn i Fredericia Realskoles skolegård.

- Er I tilfredse med forløbet?

- Vi er godt tilfredse. Ingen er kommet til skade, og det er forløbet roligt. Nu bliver der gennemført en teknisk debriefing på Fredericia Politigård med det mandskab, der har været i aktion. Vi gennemgår hele aktionen fra første melding, og til vi var færdige. Nogle har måske ideer til, hvordan vi kan gøre noget bedre eller gjort erfaringer af, at noget er fungeret rigtig godt, siger vagtchefen.

I forhold til hele situationen skal der nu vurderes, hvad der nu skal ske.

- Har der været noget strafbart i sagen?

- Det er for tidligt at sige. Vi skal finde ud af, hvad der er op og ned, og om der er andre myndigheder, der skal involveres, siger Lars Grønlund.

Efter veludført arbejde kunne de to forhandlere fra Sydøstjyllands Politi forlade skolen. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Fredericia For abonnenter

Autocampere overnatter på Østerstrands p-plads: Må man det, spørger læser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Fredericia For abonnenter

Ugens udvalgte: Ferien er over os - lidt endnu

Fredericia

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Alarm 112

Designlampe og kontantbeløb stjålet: Politiet advarer om flere indbrud i ferien og beder folk kigge over naboens hæk

Fredericia For abonnenter

Vaccination af børn i fuld gang: 12-15 årige i Fredericia mødte frem til pop up stik mod corona

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kristendemokraterne vil have mere biodiversitet ved solceller

Fredericia

Omdiskuteret butik lukket: Den er solgt, siger ejer

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

FC Fredericia

FC Fredericia kom torsdag tættere på en komplet trup - men der mangler stadig spillere

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Annonce