Annonce
Trekantområdet

Tillidsmand efter skilsmissen i TrekantBrand: 'Ikke vores ønske, men vi er klar til opgaven'

Tillidsrepræsentant for brandfolkene i Vejle Bjarne Grønnebæk forsikrer, at han og kollegerne vil gå til opgaven med at opbygge et Vejle Brandvæsen med ja-hatten på hovedet. Arkivfoto: Mette Mørk
Brandfolkene på stationen i Vejle vil arbejde konstruktivt for at opbygge nyt brandvæsen uden for TrekantBrand, siger tillidsmand Bjarne Grønnebæk.

Vejle: Beslutningen er taget: Vejle Kommune trækker sig ud af TrekantBrand-samarbejdet. Og selvom det ikke er den løsning, brandfolkene i Vejle selv foretrækker, vil de bakke konstruktivt op om opgaven med at opbygge Vejle Brandvæsen i 2022.

Det siger Bjarne Grønnebæk, der er tillidsrepræsentant for brandfolkene på stationen i Vejle.

- En brandmand siger ikke, at han går på arbejde, nej, han siger, at han går på vagt - det siger alt om brandmænds mentalitet. Jeg er og har altid været utrolig stolt af mine kolleger. Vi havde ja-hatten på, da vi gik ind i TrekantBrand, og vi har haft ja-hatten på de sidste seks år, og vi beholder ja-hatten på, når vi skal opbygge Vejle Brandvæsen. Vi kan ikke ændre beslutningen, så vi har valgt at kigge fremad, siger Bjarne Grønnebæk.

Annonce

Han tilføjer, at han har vendt byrådets beslutning med kollegerne på stationen, og at man her håber, at byrådsflertallet, der traf beslutningen om at forlade TrekantBrand, vil sætte handling bag ordene.

Har intet hørt fra politikerne

- Jeg har været med siden 1996, og jeg kan ikke huske noget tidspunkt, hvor beredskabet ikke har været presset økonomisk. Men politikerne siger, at de er klar til at investere i opbygningen af et brandvæsen i Vejle. Det må vi bare læne os op ad og én ting er sikkert: Vi er klar til at trække i arbejdstøjet og gå i gang med opgaven, siger Bjarne Grønnebæk.


En brandmand siger ikke, at han går på arbejde, nej, han siger, at han går på vagt - det siger alt om brandmænds mentalitet.

Bjarne Grønnebæk, tillidsrepræsentant


Han tilføjer, at han ser frem til, at han og kollegerne på stationen i Vejle bliver taget med på råd, når der skal opbygges et lokalt brandvæsen.

- Politikerne siger - og det har jeg kun fra medierne, for jeg har ikke hørt fra en eneste politiker under hele forløbet - at vi kan få et endnu bedre brandvæsen uden for TrekantBrand. Det tror jeg også - hvis politikerne virkelig vil det her, og hvis vi tager det bedste med fra TrekantBrand over i det nye Vejle Brandvæsen. Vi skal nok gøre vores, for vores eneste interesse er at få opbygget det bedst mulige beredskab for Vejles borgere, siger Bjarne Grønnebæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce