Annonce
Kolding

Tillidsmanden er optimist trods konkurs: Jeg er fortrøstningsfuld

De cirka 25 gulvlæggere, der mistede deres arbejde torsdag, da Burcharth Gulventreprise gik konkurs, var fredag samlet hos 3F Kolding, hvor faglig sekretær Poul Sørensen hjalp med at få overblik over sitautionen. Foto: Søren Gylling

De godt 25 gulvlæggere i Kolding, der mistede jobbet efter konkursen i Gulventreprise Danmark, har gode muligheder for at finde et nyt arbejde, lyder vurderingen fra tillidsmanden Martin Grønnebæk og brancheorganisation.

Kolding: Medarbejdere hos Burcharth Gulventreprise vidste godt, at sidste års regnskab var dårligt. Men de havde ikke forventet, at torsdag blev sidste arbejdsdag.

Virksomheden gik torsdag konkurs sammen med Gulventreprise Danmark, og i alt 100 medarbejdere fordelt på adresser i Kolding og Brøndby blev ramt. Tillidsmanden på Burcharth Gulventreprise, Martin Grønnebæk, er dog behersket optimist på vegne af gulvlæggerne.

- Vi var i gang på mange pladser. Og der skal jo fortsat lægges gulv. Så vi er fortrøstningsfulde. Nu skal det lige bundfælde sig. Og så skal vi ud og se, om vi kan finde et arbejde, siger Martin Grønnebæk.

En del af gulvlæggerne har allerede været i kontakt med andre firmaer.

- Vi var i gang på mange pladser. Og der skal jo fortsat lægges gulv. Så vi er fortrøstningsfulde. Nu skal det lige bundfælde sig. Og så skal vi ud og se, om vi kan finde et arbejde.

Martin Grønnebæk, tillidsmand på Burcharth Gulventreprise
Foto: Søren Gylling

Vi er skuffet

Tillidsmanden er naturligvis fortsat mærket, da vi fanger han fredag. Han vidste godt, at det var dårlige nyheder, da medarbejderne via mail blev kaldt hjem torsdag. Håndværkerne skulle huske at tage alt værktøj med hjem fra pladsen.

- Vi er en flok skuffede gulvlæggere. Vi er kede af det. Det var en god arbejdsplads. Så det rammer hårdt. Hvad skal vi nu? Nu sidder vi lige pludselig her på fagforeningen. Der er en masse spørgsmål, siger Martin Grønnebæk.

- Vi troede, det gik den rigtige vej. Og vi havde også sorte tal på bundlinjen, hvis du kigger på det sidst halve år. Vi havde også hørt, at der var lavet en aftale med banken. Vi så lyst på fremtiden, siger Martin Grønnebæk.

Og det er der ingen grund til at lave om på, lyder det var brancheforeningen Gulvbranchen.

Foto: Søren Gylling

Gang i byggeriet

Det arbejde, de var i gang med, skal jo gøres færdigt, og der er efterspørgsel på gulvlæggere, siger Anders Hjorth Jensen, der er branchechef i Gulvbranchen, der hører under Dansk Byggeri.

- Der er virkelig gang i byggeri. Derfor er der masser af arbejde. Der er rigtig gode muligheder for, at du kan finde noget,. Arbejdsløsheden er meget lav. Der bliver ikke uddannet nok gulvlæggere. Vi mangler folk i faget, så jeg er optimist på deres vegne, konstaterer Anders Hjorth Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce