Annonce
112

Tiltalt for groft overfald mødte ikke op i retten: Offer i livsfare efter massivt blodtab

Det var meningen, sagen skulle være afgjort mandag, men da den tiltalte ikke dukkede op, blev kun vidnerne afhørt. Arkivfoto: Søren Gylling
Offeret kunne ikke huske meget af overfaldet, men huskede dog, at han havde fået et slag i ansigtet. - Den gjorde sgu av, sagde han.
Annonce

Kolding: En mand blev 1. september sidste år kørt på intensivafdelingen med skader og læsioner i blandt andet tindingen, panden, baghovedet, på fingrene, nakken og albuen. Samtidig var der blevet skåret en sene over i mandens ene hånd, mens han var nødt til at få to blodtransfusioner, fordi han ifølge en rapport fra sygehuset var i livsfare.

Det var resultatet af det overfald, som manden var offer for sidste efterår. Mandag skulle den formodede gerningsmand, en 50-årig mand, stilles til regnskab og afgive forklaring til Retten i Kolding, men da klokken slog 09.00, og sagen skulle begyndte, var der intet spor af manden. Heller ikke mandens forsvarer havde hørt fra ham.

Sagen fik dog alligevel lov til at starte, selvom den 50-årige ikke var mødt op. I stedet afgav offeret forklaring. Ifølge anklageskriftet var offeret blevet slået flere gange i hovedet og på kroppen med et kosteskaft, han havde fået slag med en knust vinflaske, inden han mistede bevidstheden og kontrollen over kropsfunktioner med livstruende blodtab til følge.

Men det kunne offeret ikke huske meget af.

- Jeg kan ikke huske mange af de ting, der skete på dagen. Der er smuttet meget af det, sagde offeret, der fortalte, at han kun husker at have fået et knytnæveslag i ansigtet.

- Den gjorde sgu av, sagde han.

Annonce

Gamle bekendte

Offeret kunne dog godt erindre, at han havde mødt den 50-årige tidligere på dagen den 1. september, da han var ude at gå en tur. Ifølge offeret har de to kendt hinanden i årevis, og de har tidligere boet ganske tæt på hinanden. Det gør de dog ikke længere, og derfor havde de to ikke set hinanden længe, da de stødte på hinanden.

- Han havde ikke set min nye lejlighed, og så inviterede jeg ham med op. Vi kunne jo drikke en kold øl, sagde offeret, der forklarede, at de var gået i Fakta for at købe øl.

- Vi købte 18 bajere, tror jeg. Det var en blanding af Brutalis og nogle almindelige, sagde offeret.

Overvågningsbilleder viste offeret og den 50-årige købe øl i Fakta ved 14-tiden. Overfaldet skete flere timer senere, cirka 30 minutter før midnat. Offerets hukommelse fortsatte dog med at være sort, når han blev spurgt om, hvad der skete i den periode.

- Det er så godt som næsten lige nul. Det er fuldstændig væk. Jeg må have råbt efter hjælp på en måde. Jeg kan ikke forestille mig, han har gjort det, sagde han.

Annonce

Nabo tilkaldte politiet

Det var offerets nabo, der tilkaldte politiet. Det forklarede naboen, da han afgav forklaring mandag.

- Jeg kunne høre noget, der mindede om et jernrør. Det sagde ding-ding-ding. Og så kunne jeg høre en, der sagde, at han ikke kunne mere. Jeg kunne genkende hans (offerets, red.) stemme, sagde naboen.

- Jeg rendte ud på svalegangen og kiggede ind ad hans vindue. Jeg så ham ligge halvt på gulvet og halvt på sofaen. Jeg kunne se noget rødt på hans skulder, mens der stod en sortklædt mand over ham, forklarede naboen, der derefter ringede til politiet og ikke så mere af episoden.

Idet den tiltalte ikke mødte op i retten mandag, vil han formentlig blive anholdt forud for det næste retsmøde. Det finder sted den 2. april, hvor sagen forventes at blive afgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce