Annonce
Fredericia

Timelang kø til test frustrerer værtshusejer: - Folk gider ikke stå i kø en time for at drikke en enkelt øl

Michael Christensen fik mandag formiddag en kunde i røret, som ville høre, om han kunne se igennem fingre med covid-19-pas. Hun stod i lang kø i Danmarksgade for at blive testet. Det måtte han beklage, at han ikke kan, for både han og kunden står til bøde, hvis politiet kigger forbi. Kunden valgte at bestille bord, så det i hvert fald var på plads. Han er tilhænger af test, men det kræver, at kommunen og regionen spiller med i forhold til mere testkapacitet, mener han. Foto: Søren Gylling
Der var tomt på barstolene og ved bordene hos Bræddehytten i Danmarksgade mandag formiddag. Til gengæld stod folk i kø i op til en time for at få en kviktest. Test og værtshusbesøg hænger uløseligt sammen, og indehaver Michael Christensen opfordrer kommunen til at skrue gevaldigt op for kapaciteten. Det arbejdes der på.

Fredericia: Køen til lyntest snoede sig ned ad Danmarksgade mandag morgen. Køen var så lang, at ejer af værtshuset Bræddehytten opgav at få en test.

- Vi kørte i stedet til Korskærparkens medborgerhus, hvor de også tester. Det tog næsten en time. Min kvik-test tog 10 minutter. Det var håbløst langsomt, siger Michael Christensen, indehaver af værtshuset Bræddehytten i Danmarksgade.


Annonce

Det tog næsten en time. Min kvik-test tog 10 minutter. Det var håbløst langsomt.

Michael Christensen, indehaver af værtshuset Bræddehytten i Danmarksgade


Han indledte sin jagt på en negativ test mandag morgen før kl. 8, så han kunne være klar til at åbne værtshuset kl. 11.

- Der stod nok 40 mennesker i kø, så jeg valgte at opgive det og gik tilbage og gjorde rent, så jeg var klar til at åbne, når jeg havde fået lavet testet i Korskærparken. Men det kom kun lige til at passe, fordi det gik så langsomt, siger Michael Christensen.

Ingen gæster

Ingen gæster stod klar til at snuppe en skål, da han slog dørene op.

- På det her tidspunkt plejer der mindst at være syv-otte gæster. Nu er her ingen. Jeg åbnede første gang efter nedlukningen i lørdags. Jeg havde overvejet at vente, men da jeg kunne se, at mange af de andre åbnede, så besluttede jeg også at gøre det. Men det har jeg allerede fortrudt, for uden gæster har jeg ingen omsætning, siger Michael Christensen.

Hvem gider spille billard med mundbind på? Ingen, frygter indehaver Michael Christensen, som selv har været ramt af corona og derfor måtte holde lukket i en periode sidste år. Han har haft lukket ned siden jul, men valgte lørdag at blive en del af genåbningen i sidste uge. Det betyder, at det er slut med kompensation. Kunderne, håber han, kommer tilbage, men det ser lidt tungt ud med de skærpede regler om test, mundbind og bordbestilling. Foto: Søren Gylling

Han er tydeligt frustreret over regeringens genåbningsregler kombineret med for lang ventetid på test.

- Jeg synes, at det er ok, at man skal være testet, men så skal det være et system, der virker. Folk gider ikke stå i kø en time for at kunne komme ned og drikke en enkelt øl, siger han.

Annonce

Håbløs bordbestilling

Ud over test-udfordringen så er han i lighed med andre værtshus- og cafeejere uforstående overfor kravet om bordbestilling.

- Når folk er blevet testet, og vi overholder afstandskrav, hvorfor så den ekstra forhindring? Jeg frygter, at folk synes, at det er så besværligt, at de helt opgiver. Det betyder, at jeg mister omsætning, og at folk i stedet sætter sig ned på havnen, som det skete sidste år, siger Michael Christensen.

Under nedlukningen sidste år blev Gl. Havn hjemsted for smugkro-agtige tilstande. I solskin slog større grupper af folk sig ned og hyggede sig på kajen og benyttede samtidigt affaldsskurene til pissoir. Det fik kommunen til at sætte lås på.

- Men jeg kan da godt forestille mig, at det gentager sig i år, hvis man ikke hurtigt får lempet på reglerne. De skal drøfte reglerne igen 6. maj, men jeg så gerne, at man allerede nu justerede dem, siger Michael Christensen.

Her og nu håber han, at Fredericia Kommune vil sætte ekstra skub i testkapaciteten.

- Det kunne i hvert fald løse lidt af problemet, vurderer Michael Christensen.

Koncerndirektør Yelva Jensen er klar over, at testkapaciteten er udfordret.

- Vi arbejder tæt sammen med regionen i forhold til test, og vi er netop ved at undersøge, hvordan vi kan gøre det bedre, siger Yelva Jensen.

For at komme på cafe, værtshus eller på biblioteket skal man kunne fremvise en negativ covid-19-test. Det har givet kø ved teststederne de seneste dage. Mandag var der således lang kø ved den grønne butik i Danmarksgade, ligesom køen også var lang i Medborgerhuset i Korskærparken. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce