Annonce
Fredericia

Tips fra biblioteket: Natur og kultur beriger hinanden

Natur og Miljø i Fredericia Kommune har i år valgt at sætte fokus på temaet Vild natur hvor du bor, mere konkret med Vilde haver. Det sker i samarbejde med foreningen Vild med vilje, og det bliver i form af et hæfte for haveejere med konkret vejledning til at skabe mere natur på egen grund. Foto: Hanna Allesøe Hansen, Vild Med Vilje
Annonce

Af og til ser man kultur og natur sat op som hinandens modsætninger. Men i de senere år har man i stigende grad set, at naturen bliver brugt som en ramme for kulturoplevelser. Vi har i flere år set ballet i klitterne ved Skagen og i Nationalparken Thy, og vi ser naturen blive brugt som ramme for litteraturoplevelser.

Vi har her på Fredericia Bibliotek prøvet kræfter med konceptet ”Gå en bog”, hvor man diskuterer et bestemt stykke litteratur, mens man går en tur sammen. Et stort nyt nationalt projekt ledet af Syddansk Universitet skal etablere ”digterruter” rundt om i landet, der netop skal knytte bånd mellem litteratur og natur. Det er endnu i sin spæde start, men jeg har erfaret, at der planlægges et par stykker her i Fredericia.

Så natur og kultur kan i høj grad berige hinanden. På Fredericia Bibliotek bruger vi også ofte vores meget populære rejsecafeer til at inspirere til nye naturoplevelser.

Annonce

Naturens år

2020 er udnævnt til Naturens år. Det er et partnerskab mellem Friluftsrådet, Danmarks Radio, Naturstyrelsen og et netværk af naturhistoriske museer, der har sat sig for i fællesskab at invitere danskerne i endnu højere grad ud i naturen.

Danmarks Radio har som bekendt lige lanceret en ny serie om Danmarks natur under overskriften Vores Natur. Vil man modtage nyhedsbreve om projektet, kan man tilmelde sig på www.friluftsraadet.dk.

Natur og Miljø i Fredericia Kommune har i den forbindelse valgt i år at sætte fokus på temaet Vild natur hvor du bor, mere konkret har de valgt Vilde haver. Det sker i samarbejde med foreningen Vild med vilje, og det bliver i form af et hæfte for haveejere med konkret vejledning til at skabe mere natur på egen grund.

Materialet bliver tilgængeligt via Fredericia Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce