Annonce
Trekantområdet

Tjek ind på havbunden: Snart kan du spotte marsvin og følge livet i Lillebælt live

Naturpark Lillebælt vil inden for få uger gå i gang med at sende live fra under havoverfladen i Lillebælt med bedre kameraer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Skal du være den (så vidt vides) første til at spotte et marsvin på Naturpark Lillebælts undervandskamera?

Lillebælt: Inden for et par uger bliver dyre- og plantelivet under havoverfladen i Lillebælt en del mere synligt.

Siden 2017 har Naturpark Lillebælt haft en lyttestation og to undervandskameraer sat op, som man har kunnet lytte til og se fra styrhuset på kajen. Kameraerne var dog ikke i optimal kvalitet, så snart bliver det muligt at se de undersøiske optagelser live 24 timer i døgnet med nye kameraer.

Gennem et link til en internetside vil man kunne tjekke ind på alle tider af døgnet og følge med i, hvad der foregår nede på havbunden.

Undervandskameraerne står på tre meters dybde ud for lyttestationen. Det ene af de to undervandskameraer peger hen over havbunden, mens det andet peger opad langs en stolpe i vandet, fortæller Annette Weiss, naturvejleder tilknyttet Naturpark Lillebælt.


Jo flere vi kan få til at klikke ind og kigge en gang imellem, jo bedre. Fordi det vi gerne vil se er jo, om der skulle komme et marsvin forbi. Det er ikke sket endnu.

Annette Weiss, Naturpark Lillebælt


- Man ser ud over en muslingebanke, og man ser noget tang, der står og vajer i strømmen dernede. Så det er meget let at se, om der er meget eller lidt strøm. Og så har vi altså fået sat det et sted, hvor rigtig mange torsk kommer forbi kameraet, siger hun.

Annonce

Marsvin i linsen

Annette Weiss håber, at mange vil kigge med en gang imellem hjemmefra, for måske vil Lillebælts publikumsfavorit måske en dag lægge vejen forbi.

- Jo flere vi kan få til at klikke ind og kigge en gang imellem, jo bedre. Fordi det vi gerne vil se er jo, om der skulle komme et marsvin forbi. Det er ikke sket endnu, siger hun.

De hidtidige undervandskameraer blev sat op for cirka tre år siden, siger Annette Weiss, men de har tidligere stået et andet sted.

Når Naturpark Lillebælt vil have optagelserne direkte ud i stuerne, er det i håbet om at skabe mere begejstring for havet.

- Vi har jo det her forhold til havet, at når vi kigger ud over det, så kender vi ikke alt det, der er under overfladen. Vi vil gerne vise folk, at der dernede er en verden lige så vild eller måske endnu vildere end den, vi har på vores side af havoverfladen, siger Annette Weiss.

Tiltaget er en del af en større opgradering af formidlingen omkring lyttestationen, hvor der også kommer nye skærme op og nye plancher, der fortæller om livet i Lillebælt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce