Annonce
Fredericia

To adresser skal renoveres udvendigt - kommunen støtter med knap 160.000 kroner

Der er lidt over 13,5 millioner kroner på kontoen til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret i Fredericia. Halvdelen er fra det kommunale budget og resten fra den statslige udgiftsramme. To private husejere har søgt om samlet 319.000 kroner til bygningsfornyelse i Sjællandsgade og Fynsgade. Arkiv-illustration: Fredericia Kommune

By- og planudvalget i Fredericia Byråd siger god for, at to ejendomme i Øgadekvarteret kunne få byfornyelsesstøtte på samlet 159.500 kroner. Staten giver det samme beløb.

Fredericia: Ejendommene Sjællandsgade 51A og 51B samt Fynsgade 57 er et skridt nærmere en udvendig renovering, der blandt andet byder på en efterisolering og mindre facade-reparationer. Det står klart efter det seneste udvalgsmøde i Fredericia Byråds by- og planudvalg.

Her skulle udvalget tage stilling til, om ejerboligerne kunne få tilskud til udvendig renovering.

- Det er to gode ansøgninger, og det vil vi gerne honorere, lyder det fra Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget.

Der gives i praksis 40 procent af den støtteberettigede udgift. Halvdelen dækker kommunen og den resterende halvdel kommer fra staten. For Fynsgade 57 støttes med i alt 19.000 og for Sjællandsgade 51A og B støttes med 300.000 kroner. De respektive projekter har en renoveringsudgift på henholdsvis 47.000 kroner i Fynsgade og 300.000 kroner i Sjællandsgade.

Forskønnelse

"Der søges om støtte til renovering af klimaskærmen, hvilket indebærer, at den nuværende klinkebeklædning fjernes, hvorefter ydermuren efterisoleres (...)".

Sådan lyder det i sagsbeskrivelsen for Sjællandsgade 51A og B, mens man i Fynsgade skal bruge 47.000 kroner til mindre reparationer på facaden, blandt andet på soklen, trappen og i indgangspartiet.

I det kommunale budget er der aftalt knap syv millioner til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret, og der er altså ligeså mange penge i den statslige udgiftsramme.

- Det er projekter, der vil være med til at forskønne områderne. Det vil vi gerne være med til, siger Steen Wrist Ørts.

Det er byrådet, der i sidste ende skal vende tommelfingeren opad eller nedad. Næste byrådsmøde er 4. marts.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce