Annonce
Fredericia

To adresser skal renoveres udvendigt - kommunen støtter med knap 160.000 kroner

Der er lidt over 13,5 millioner kroner på kontoen til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret i Fredericia. Halvdelen er fra det kommunale budget og resten fra den statslige udgiftsramme. To private husejere har søgt om samlet 319.000 kroner til bygningsfornyelse i Sjællandsgade og Fynsgade. Arkiv-illustration: Fredericia Kommune

By- og planudvalget i Fredericia Byråd siger god for, at to ejendomme i Øgadekvarteret kunne få byfornyelsesstøtte på samlet 159.500 kroner. Staten giver det samme beløb.

Fredericia: Ejendommene Sjællandsgade 51A og 51B samt Fynsgade 57 er et skridt nærmere en udvendig renovering, der blandt andet byder på en efterisolering og mindre facade-reparationer. Det står klart efter det seneste udvalgsmøde i Fredericia Byråds by- og planudvalg.

Her skulle udvalget tage stilling til, om ejerboligerne kunne få tilskud til udvendig renovering.

- Det er to gode ansøgninger, og det vil vi gerne honorere, lyder det fra Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget.

Der gives i praksis 40 procent af den støtteberettigede udgift. Halvdelen dækker kommunen og den resterende halvdel kommer fra staten. For Fynsgade 57 støttes med i alt 19.000 og for Sjællandsgade 51A og B støttes med 300.000 kroner. De respektive projekter har en renoveringsudgift på henholdsvis 47.000 kroner i Fynsgade og 300.000 kroner i Sjællandsgade.

Annonce

Forskønnelse

"Der søges om støtte til renovering af klimaskærmen, hvilket indebærer, at den nuværende klinkebeklædning fjernes, hvorefter ydermuren efterisoleres (...)".

Sådan lyder det i sagsbeskrivelsen for Sjællandsgade 51A og B, mens man i Fynsgade skal bruge 47.000 kroner til mindre reparationer på facaden, blandt andet på soklen, trappen og i indgangspartiet.

I det kommunale budget er der aftalt knap syv millioner til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret, og der er altså ligeså mange penge i den statslige udgiftsramme.

- Det er projekter, der vil være med til at forskønne områderne. Det vil vi gerne være med til, siger Steen Wrist Ørts.

Det er byrådet, der i sidste ende skal vende tommelfingeren opad eller nedad. Næste byrådsmøde er 4. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Politiker forstår ikke kritik fra Kære Pleje: - Vi sparer ikke, vi følger loven

Annonce