Annonce
Fredericia

To adresser skal renoveres udvendigt - kommunen støtter med knap 160.000 kroner

Der er lidt over 13,5 millioner kroner på kontoen til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret i Fredericia. Halvdelen er fra det kommunale budget og resten fra den statslige udgiftsramme. To private husejere har søgt om samlet 319.000 kroner til bygningsfornyelse i Sjællandsgade og Fynsgade. Arkiv-illustration: Fredericia Kommune

By- og planudvalget i Fredericia Byråd siger god for, at to ejendomme i Øgadekvarteret kunne få byfornyelsesstøtte på samlet 159.500 kroner. Staten giver det samme beløb.

Fredericia: Ejendommene Sjællandsgade 51A og 51B samt Fynsgade 57 er et skridt nærmere en udvendig renovering, der blandt andet byder på en efterisolering og mindre facade-reparationer. Det står klart efter det seneste udvalgsmøde i Fredericia Byråds by- og planudvalg.

Her skulle udvalget tage stilling til, om ejerboligerne kunne få tilskud til udvendig renovering.

- Det er to gode ansøgninger, og det vil vi gerne honorere, lyder det fra Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget.

Der gives i praksis 40 procent af den støtteberettigede udgift. Halvdelen dækker kommunen og den resterende halvdel kommer fra staten. For Fynsgade 57 støttes med i alt 19.000 og for Sjællandsgade 51A og B støttes med 300.000 kroner. De respektive projekter har en renoveringsudgift på henholdsvis 47.000 kroner i Fynsgade og 300.000 kroner i Sjællandsgade.

Annonce

Forskønnelse

"Der søges om støtte til renovering af klimaskærmen, hvilket indebærer, at den nuværende klinkebeklædning fjernes, hvorefter ydermuren efterisoleres (...)".

Sådan lyder det i sagsbeskrivelsen for Sjællandsgade 51A og B, mens man i Fynsgade skal bruge 47.000 kroner til mindre reparationer på facaden, blandt andet på soklen, trappen og i indgangspartiet.

I det kommunale budget er der aftalt knap syv millioner til bygningsfornyelse i Øgadekvarteret, og der er altså ligeså mange penge i den statslige udgiftsramme.

- Det er projekter, der vil være med til at forskønne områderne. Det vil vi gerne være med til, siger Steen Wrist Ørts.

Det er byrådet, der i sidste ende skal vende tommelfingeren opad eller nedad. Næste byrådsmøde er 4. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce