Annonce
Trekantområdet

To børn smittet med coronavirus: 63 børn og 10 voksne sendt hjem

Et barn i henholdsvis Børnehaven Over Vejen og Daginstitutionen Tved er konstateret smittet med coronavirus. Nu er i alt 63 børn og 10 børn sendt hjem. Arkivfoto: Mette Mørk
De børn og voksne, der er sendt hjem, skal testes for coronasmitte tirsdag og torsdag.
Annonce

Kolding: Et barn i børnehaven Over Vejen og et barn i Daginstitutionen Tved er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Børnehaven Over Vejen fik mandag morgen besked fra en forældre om smitten. Barnet havde været hos sin far, hvor der er andre smittede familiemedlemmer. Barnet har været i kontakt med små og store på sin egen stue og på en af de andre stuer. Derfor skal 35 børn og seks medarbejdere testes for corona.

Børnehaven lukkede de berørte stuer ned, og kommunen kontaktede mandag forældrene, så de kunne hente deres børn.

I Daginstitutionen Tved blev et barn testet for coronavirus søndag, og testen viste, at barnet er smittet. Barnet var i institution i fredags. I institutionen har barnet har været i kontakt med 28 børn og fire medarbejdere.

Når corona-smitte konstateres, er retningslinjerne, at man skal testes på fjerde og sjette dagen, hvis man har været i kontakt med en smittet. Begge steder har det smittede barn været i pasning i fredags, hvilket betyder, at de i alt 63 børn og 10 medarbejdere, der har været i kontakt med de smittede, skal testes tirsdag den 27. oktober og igen torsdag den 29. oktober.

Forældre til børn, der har været tæt på en smittet, bliver bedt om at hente barnet hjem. Forældrene får samtidig en informationsskrivelse, hvor de kan læse, hvordan de skal forholde sig og hvor de kan henvende sig med eventuelle spørgsmål. Desuden lægges information ud på Intra til de øvrige forældre.

I både Børnehaven Over Vejen og Daginstitutionen Tvedvej er børn og voksne inddelt i grupper. Og de grupper, der ikke har haft kontakt til de smittede børn, må gerne fortsætte i pasningstilbuddene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce