Annonce
forside

To brødre sikrer skøre og skæve fester

Ja, man ser lidt fjollet ud på ryggen af en zebra, som man kan cykle på. Men giv den i hænderne på en flok voksne til en julefrokost, og så er den gode fest en garanti, fortæller Simon Fauerskov.Foto: Charlotte Nygaard
Annonce
Fredericia - I de anonyme lagerbygninger på Dannevirkevej 5 gemmer sig et slaraffenland af hoppeborge, rodeotyre og -grise og fun food maskiner til enhver smag.

- Man kan godt sige, at vi lever af at gøre din fest sjovere, siger Simon Fauerskov, indehaver af 123 Fest.

For 10 år siden fik han sammen med sin to år yngre lillebror Jakob en rigtig god idé. Hvorfor ikke investere i forskellige fun food maskiner og leje dem ud?

- Det kom sig af, at vi havde haft en fest i FDF-regi, hvor både min bror og jeg er aktive, og her havde vi lejet en slushice maskine. Den kørte rigtigt langsomt, og da vi leverede den tilbage, blev vi efterfølgende faktureret for alle mulige fejl og mangler, som intet havde med os at gøre. Altså, vi havde en dårlig oplevelse, og det fik os til at tænke, at det kunne vi gøre bedre, siger den 33-årige virksomhedsejer.

Den første investering var en brugt slushice maskine, der kørte upåklageligt. På daværende tidspunkt var der ingen planer om at skabe et firma. Maskinen skulle blot være til dem selv og så tjene sig selv hjem ved at blive lejet ud til FDF og andre arrangementer i deres vennekreds.
Rodeotyre er et stort hit til fester, hvis man godt kan lide det lidt vildt.Foto: Charlotte Nygaard
Så købte Jakob et karaokeanlæg, og Simon besluttede på en USA-tur at investere i en popcornmaskine, som dog gik hen og blev en meget dyr investering, fordi den for det første skulle have sit eget flysæde hjem fra staterne, og for det andet var den købt med amerikansk stik og derfor skulle den forsynes med transformer og nyt stik på i Danmark.

Men de tre investeringer lagt sammen blev brødrenes første spæde skridt imod en decideret forretning.
Rodeotyren fås også en mere glad griseudgave. Men princippet er nøjagtigt det samme. Zebraen ved siden af grisen er også en cykelzebra ? dog til børn.Foto: Charlotte Nygaard
Annonce

Brugte pengene på investeringer

- Vi begyndte at investere i hoppeborge, og i modsætning til mange af vores konkurrenter på markedet stod vi bare meget stærkere over for finanskrisen, da den brød ud tilbage i 2006, siger han.

En af hemmelighederne var, at 123 Fest aldrig har været cool business for brødrene. Det vigtigste formål for dem har været at skabe en god og sjov oplevelse for deres kunder, lytte til deres behov og holde sig opdateret på de trends, der hitter.

- Vi har aldrig brugt penge på at reklamere, og vi lagde det heller ikke an på, at vi skulle leve af 123 Fest. Alt, hvad vi tjente på udlejning, har vi brugt på at investere i nye maskiner, siger han.

For tre år siden fik Simon dog muligheden for at skifte sit fuldtidsjob hos Reprocentret i Vejle ud med en halvtidsstilling hos FDF, og det åbnede op for, at han kunne bruge den anden halvdel af sin arbejdstid på 123 Fest.

- Jeg skal ikke møde ind et bestemt sted på de to jobs, men tilrettelægger selv min tid og kalender, og det passer rigtigt godt sammen, siger han.
ukeboksen gemmer på alle de gode hits fra 1970?erne, 80?erne og 90?erne.Foto: Charlotte Nygaard
Annonce

Sund vækst

I løbet af de 10 år, 123 Fest har eksisteret, har sortimentet stille og roligt udviklet sig fra fun food maskiner alene til at omfatte alt, der rimer på en sjov fest - inklusiv bumperballs, sumibryder kostumer, segboards og stødbånd.

Kundegrundlaget består fifty-fifty af firmaer, der bruger 123 Fests udstyr til blandt andet messer og andre store arrangementer, og af private. Tommelfingerreglen for alle kunder er dog, at de selv skal kunne hente deres lejede udstyr - lige med undtagelse af jukeboks, anlæg og rodeotyre.

- Selv om vi aldrig har reklameret for firmaet, har jeg som grafiker lagt vores hjemmeside an på, at den rimeligt sikkert kommer frem, hvis du søger efter bestemte ting på Google. Så vi har langsomt, men sikkert oparbejdet os en pæn kundekreds. På den måde er vi vokset på en sund måde, hvor det stadig er sjovt for os, og hvor kunderne stadig føler sig godt behandlet, siger han.

Det betyder nemlig alt, at kunderne får en god oplevelse med hjem. For de er ambassadørerne til nye kunder.
En afdeling af lagerbygningen er reserveret udelukkende til fun food maskiner som slushice, popcorn, candyfloss og soft ice.Foto: Charlotte Nygaard
Annonce

Det skal være sjovt

- På nogle områder er vi billigere end vores konkurrenter. På andre områder er vi dyrere. Vi har valgt at vægte kvalitet i de ting, vi udlejer, højere end lave priser, siger han.

For et par år siden åbnede en afdeling af 123 Fest i København. Den er dog midlertidig lukket, men åbner igen til foråret. For et år siden flyttede firmaet fra Erritsø ud i de større lokaler på Dannevirkevej i Stjernevejskvarteret. Og hvordan fremtiden ser ud, afhænger af en bestemt ting, understreger Simon Fauerskov:

- Vi bliver ved, så længe det er sjovt.
Simon Fauerskov arbejder halvtids i 123 Fest. Lillebroren, Jakob, tager sig af det papirmæssige og alle de mange regler, der findes for bl.a. hoppeborge.Foto: Charlotte Nygaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce