Annonce
112

Brandalarmer lød to gange - men der var ingen ild: Nu venter regning på 16.000 kroner

I slutningen af maj måtte TrekantBrand også rykke ud til en brandalarm på Jernbanegade, hvor der i øjeblikket er en renovering i fuld gang. Hver gang, brandvæsenet kører på en blind alarm, koster det anmelderen 8000 kroner. Arkivfoto: Klaus Madsen
Det sker jævnligt, at brandvæsenet må rykke ud til de såkaldte blinde alarmer, hvor der ikke er brand, selvom eksempelvis en automatisk brandalarm har givet melding derom. Det skete hele to gange i løbet af knap et døgn. Det munder ud i en regning på 16.000 kroner.

Fredericia: Brandvæsenet rykker ud, når alarmen går. Det er enten borgerne selv, der ringer og beder om hjælp eller fortæller, at de har observeret flammer eller røg. Med jævne mellemrum rykker TrekantBrand i Fredericia også ud til byens virksomheder, som har de såkaldte automatiske brandalarmer, ABA’er. Sådan en rykkede det lokale mandskab ud til over middag mandag. Det samme gjorde de tirsdag morgen, og begge udrykninger til samme sted.

Den ombygning, der er i fuld gang ved banegården i Jernbanegade, giver naturligvis anledning til støv på byggepladsen. Og når detektorer samtidig ikke kobles ordentligt af, går alarmen.

- Der bliver sendt en regning. Vi fakturerer 8000 kroner per blind alarm, fortæller indsatsleder ved TrekantBrand, Per Møller.

Det er ikke første og anden gang, det er sket. Også på Kristi himmelfartsdag blev en automatisk brandalarm aktiveret, hvilket dermed tilkaldte brandvæsenet.

Annonce

Knallert-brand

Udover de to udrykninger til blinde alarmer rykkede TrekantBrand mandag aften klokken 22.39 ud til Ullerupdalvej ved Korskærparken til en naturbrand.

Det viste sig at være en knallert, der både var overtændt og efterfølgende fuldstændig udbrændt. Ifølge Per Møller kom politiet efterfølgende til stedet.

Knap halvanden time forinden var mandskabet blevet kaldt ud til et færdselsuheld i krydset Vejlevej/Bredstrupvej. Her var to biler kørt sammen, men der var ved uheldet kun sket materiel skade. Begge førere kunne selv komme ud af deres biler, og de blev kortvarigt tjekket af en ambulance på stedet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce