Annonce
112

To brande på et døgn: Pas på, det er knastørt i naturen

Naturen er meget tør i øjeblikket, så pas på. Arkivfoto: Lars Grubak
Annonce

Vejle/Egtved: Både søndag eftermiddag og mandag aften rykkede brandvæsenet ud til naturbrande, som formentlig er opstået på grund af smidte cigaretskod.

Den første brand skete cirka klokken 17 søndag langs en sti ved Grejsdalsvej.

- Der brændte et par hundrede kvadratmeter skovbund på stien op mod kolonihaverne, fortæller indsatsleder Erik Eg fra TrekantBrand i Vejle.

Hans kollega Kristian Müller havde vagten mandag aften klokken 20.33, da turen så gik til Baskærvej i Egtved. Her var der ild i en halmballe, som lå i rabatten af vejen. Der var fare for, at ilden kunne sprede sig til en nærliggende skov, men den blev dog slukket, inden det gik så galt.

- Branden er nok startet i nogle tørre blade, som lå i rabatten, og rt bredt sig til halmballen, siger Kristian Müller.

Annonce

Meget tørt lige nu

Også i dette tilfælde, vurderer politiet, er der med stor sandsynlighed er tale om en brand, som er startet på grund af et cigaretskod.

Både politi og brandvæsen advarer om, at det lige nu er meget tørt i naturen.

- Vi er i en periode, hvor alt ikke er blevet grønt endnu. Blade, grene og græs er meget tørre, så man skal være forsigtig, siger indsatsleder Kristian Müller.

Han opfordrer til, at man ikke smider affald - slet ikke noget, der er brandbart. Samtidig understreger han, at man skal passe meget på med at bruge ukrudtbrændere og lignende for øjeblikket.

På Beredskabsstyrelsens hjemmeside www.brandfare.dk kan man se, hvordan brandfareindekset ser ud i netop ens lokalområde lige nu og nogle dage frem.

Særligt onsdag og torsdag i denne uge er der høj risiko for antændelse af naturen ved mindre gløder og flammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce