Annonce
Kultur

To helt forskellige forretninger har besluttet at bo side om side: - Hvad kan det ikke udvikle sig til?

Per Oscar Jensen har ledt efter nye lokaler i Middelfart siden, han lukkede sit første galleri i byen tilbage i januar. Lokalerne i Østergade er langt mindre end dem, han kom fra, men placeringen er altafgørende. Her er han nemlig placeret centralt i byen og endda ved siden af Jan Munch Blomster, der har samme kundesegment, som Per Oscar Jensen henvender sig til. Foto: Mia Harm Madsen
Kunstner og gallerist Per Oscar Jensen har ledt efter nye lokaler i Middelfart. Det er nu lykkedes. Endda på en central placering med en nabo, der trækker samme slags kunder til.

Middelfart: Det var ikke nemt, men til sidst lykkedes det kunstneren Per Oscar Jensen at finde et lokale i Middelfart. Centralt beliggende med mulighed for at tiltrække de helt rigtige kunder.

Per Oscar Jensen, der i februar måtte lukke sit galleri i Søndergade, har nu fundet en ønskeplacering i Østergade 10 ved siden af Jan Munch Blomster. Inden da havde galleriet, der hedder Oscar & Friends Art Gallery, fået otte måneder at leve i i lokalerne i Søndergade 65.

Men coronaen fik bugt med kundernes købetrang, og det er et mønster, Per Oscar Jensen før har set:

Annonce

- Ingen købte noget. Salget forsvandt fuldstændig. Det så jeg også ved finanskrisen. Og selv om det var store lokaler i Søndergade, så var placeringen forkert. Jeg har set mange biler og mennesker, og de drejede ikke hovedet min vej. Det var frustrerende, siger han.

Synergieffekten

Men med placeringen lige ved Nytorv og Jan Munchs blomsterbutik, tror kunstneren nu på, at der vil ske noget med salget. Det tror Jan Munch også på. Det er nemlig hans lokale, som Per Oscar Jensen nu har lejet sig ind i.

Jan Munch ejer lokalerne, som Per Oscar Jensen nu er flyttet ind i. Han skulle lige tygge på, hvilken slags lejer han ville have ind i lokalet, og da Per Oscar Jensen henvendte sig, føltes det helt rigtigt. Foto: Mia Harm Madsen

For sammen kan blomster og kunst nemlig noget, tror de.

- Jeg skulle lige mærke efter, hvad jeg havde lyst til, for der har været frisører herinde, men da Per kom, synes jeg, det så spændende ud. Jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til det her, og jeg tror på, at der kan være noget synergieffekt i at have Per her. For de kunder, jeg har, kører langvejsfra for mine blomster, siger Jan Munch.

- Og de kunder, der kommer hos Jan, kan være interessante for mig og omvendt. Det, der trækker i mig ved den her placering er den type kunder, der kommer hos Jan, siger Per Oscar Jensen.

Annonce

Ville blive i Middelfart

Kunstneren, der bor i Jylland, kom ved en tilfældighed til Middelfart, hvor han satsede og åbnede galleri i 2020. Siden har han holdt fast i mavefornemmelsen om, at Middelfart var en god by et have galleri i, og da han i januar måtte lukke galleriet på dets første placering, var han sikker i sin sag, da han ledte videre efter et passende lokale i Middelfart.

Det har han så fundet nu, og i det velplacerede lokale vil han skabe en moderne galleristemning, som man kan finde i Berlin, London og New York. Konceptet i det nye galleri vil være det samme som i det gamle: Her skal udstilles kunst på højt niveau af kunstnere fra hele verden.

Lokalet er blevet sat i stand, og den 15. oktober klokken 11 åbner dørene til det nye Oscar & Friends Art Gallery.

Men ikke nok med det. Selv om de to forretningsdrivende tror på deres placering ved siden af hinanden, så er der måske ikke grænser for, hvad dette nye samarbejde kan byde på.

I galleriet er der nemlig åbnet op til Jan Munchs baggård, og her ser blomsterdekoratøren uanede muligheder:

- Hvad kan det ikke udvikle sig til? Vi kan måske invitere andre kunstnere ind i gården. Nogle, der laver skulpturer. Det kunne give et andet præg. Det har jeg allerede tænkt på, siger Jan Munch og griner.

I Jan Munchs baggård er der plads til mere kunst. I første omgang kan kunderne i galleriet nyde udgangen til baggården. Men der er mange tanker og planer, der med tiden kan føres ud i livet. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Vodka slørede Claus' sande jeg i 28 år: Hver morgen vælger han et tørlagt liv til og misbruget fra

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun elsker at bo i bydelen, som nogen kalder 'rædselsfuld': - Det er et smukt sted

Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Fredericia

Snup en politisk pindemad: Hvad vil du gøre med jobcentret?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Derfor kan det blive vanskeligt at sælge ADP

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Annonce