Annonce
Kolding

To hjemmeplejefirmaer fortsætter efter udbud: 150 ældre skal vælge nyt firma

Kolding Kommune har haft privat hjemmehjælp i udbud. Resultatet er, at Kære Pleje og Svane Pleje fortsætter, og dermed er der udsigt til, at langt de fleste ældre kan beholde deres kendte hjemmehjælper, når den nye aftale træder i kraft den 1. februar. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
De private firmaer Kære Pleje og Svane Pleje fortsætter også efter den 1. februar næste år med at gøre rent og hjælpe med personlig pleje hos de ældre, der får hjemmehjælp. Attendo bød ikke på opgaven, og deres 150 kunder skal vælge ny leverandør.

Kolding: Langt de fleste af de omkring 800 ældre, der har valgt at få fjernet nullermænd og få hjælp til at komme i bad af ansatte i et privat plejefirma, kan beholde deres kendte hjemmehjælper. Det står klart, efter Kolding Kommune netop har gennemført udbud af privat hjemmehjælp.

Udbuddet var nødvendigt, for kontrakterne fra tidligere udbud kunne ikke forlænges. Kommunen ønskede at indgå aftale med to private leverandører, så der er tre at vælge imellem, hvoraf den ene er kommunens hjemmehjælp.

Kommunen modtog tilbud fra Kære Pleje og Svane Pleje, der er to af de nuværende leverandører, og da tilbuddene begge levede op til kommunen betingelser i udbuddet, kunne kommunen tildele kontrakterne til Kære Pleje og Svane Pleje.

- Vi er oprigtigt rigtig glade for, at Kære Pleje og Svane Pleje har ønsket at fortsætte som leverandører i Kolding. Vi har haft et særdeles godt samarbejde med de to firmaer, og de yder vore ældre rigtig god hjælp og omsorg. Det giver ro og tryghed for vore ældre at kunne fortsætte de næste år med disse to firmaer, siger Søren Rasmussen (DF), i en pressemeddelelse. Han er formand for kommunens seniorudvalg.

Annonce

Kort om hjemmehjælp

Kolding Kommunes nuværende aftaler med plejefirmaerne Attendo, Kære Pleje og Svane Pleje udløber 31. januar 2020.

Kommunen har derfor efter sommerferien gennemført udbud vedrørende hjemmehjælp.

Omkring 2.350 borgere er visiteret til hjemmehjælp i kommunen, og hver tredje borger vælger en privat leverandør til at levere enten praktisk hjælp eller personlig pleje.

Attendo stopper

Firmaet Attendo, der er den tredje af de nuværende leverandør, stopper den 1. februar. Kommunen vil i løbet af oktober måned bede de omkring 150 borgere, der i øjeblikket får hjælp fra Attendo, om at vælge en anden leverandør.

Kommunens udgift til de private hjemmehjælpsfirmaer forventes at være uændret, efter den nye aftale træder i kraft.

- Det har ikke være hensigten med udbuddet, at vi skulle opnå nogen besparelser ved udbuddet. Vi prioriterede af den grund også kvalitet højere end pris i udbuddet, siger Søren Rasmussen.

Kære Pleje og Svane Pleje vil i øvrigt efter 1. februar 2020 skulle leve op til de samme krav til ting som uddannelse, service og hjælp, som de har skullet i de nuværende kontrakter med seniorområdet i Kolding Kommune.

De nye aftaler kan fortsætte i op til seks år, hvis borgerne og kommunen er tilfredse med den hjælp, der bliver ydet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce