Annonce
112

To hunde døde under lørdagens villabrand: Brandvæsenet arbejdede videre i dag

Branden brød ud klokken 15.50 lørdag eftermiddag. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Pjedsted: To hunde mistede livet i forbindelse med den brand, der lørdag eftermiddag og aften raserede en villa ved Pjedsted.

Det fortæller indsatsleder Ulrik Strehle fra TrekantBrand. Han oplyser også, at brandvæsenet søndag igen var til stede ved villaen.

- Vi har været derude fra kvart over 10 og frem til klokken halv tre. Vi har skilt etageadskillelsen ad med en redningskran fra Beredskabsstyrelsen, så vi kunne komme helt ind til det, der brændte. Det er lidt farligt at gå inde på sådan et halv-brændt tag. Derfor er det lidt rarere at gøre det med en redningskran, siger Ulrik Strehle.

Han vurderer, at huset er så udbrændt, at det næppe kan genopbygges.

- Det er meget brandskadet og vandskadet. Hele taget er væk, og det meste af etageadskillen er væk, så jeg tror ikke, det bliver hus igen, siger han.

Ingen mennesker kom noget til under branden.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce