Annonce
Fredericia

To kendte forfattere fra Fredericia får deres egen rute: Gå i fodsporene på Carit Etlar og Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan (1857-1943), skrev blandt romanen "Lykke-Per". Født i Fredericia. Modtog sammen med Karl Gjellerup Nobelprisen i litteratur 1917. En af 19 danske forfattere, der får sin egen såkaldte digterrute.

Fredericia: Nu udvikler Syddansk Universitet og en række museer, digterhjem og selskaber 19 nye såkaldte digterruter.

Med 5,7 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden skaber de et net til turister og alle andre litteraturelskere, "hvor man kan sanse, læse og opleve en perlerække af de største danske forfattere på nye måder, mens man samtidig indsnuser dansk litteratur, fortælleformer, steder og typer af landskaber", hedder det i en pressemeddelelse.

De 19 digtere er B.S. Ingemann, Emil Aarestrup, H.C. Andersen, H.A. Brorson, Ambrosius Stub, Holger Drachmann, Jeppe Aakjær, Johannes Jørgensen, Johannes V. Jensen, Thit Jensen, Kaj Munk, Karen Blixen, Martin A. Hansen, Steen Steensen Blicher, Tove Ditlevsen, Dan Turèll, Michael Strunge - og fra Fredericia Carit Etlar og Henrik Pontoppidan.

Derfor er Carit Etlar Selskabet´og Museerne i Fredericia også med i projektet. De første digterruter forventes klar til sommer.

Carit Etlar (1816-1900), fredericiansk forfatter bag blandt andet "Gøngehøvdingen" og "Dronningens vagtmester". Får også en digterrute. Carit Etlar kom til verden i Etlarhus, Gothersgade 21. Foto: Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Annonce