Annonce
Indland

To mænd skal flere år i fængsel for skyderi ved pizzeria

Claus Bech/Ritzau Scanpix
De to mænd er dømt for at forvolde fare for andres liv og førlighed. En tredje tiltalt mand blev frifundet.

Først på aftenen den 28. maj sidste år kørte en VW Polo forbi Pizza Burger House på Stationsvej i Stenlille på Vestsjælland.

Ud af sideruden på bilen hang en mand, som affyrede fire-seks skud mod to mænd, der kun undgik at blive ramt ved at søge dækning bag en parkeret bil.

Onsdag er 22-årige Nikki Frederick Nielsen og 23-årige Emil Linnert Røgen hver idømt syv år og seks måneders fængsel i sagen.

Trods de hårde straffe er dommen ikke en ubetinget succes for anklagemyndigheden.

De to mænd var tiltalt for drabsforsøg, men nævningetinget fandt dem "kun" skyldige i at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Desuden mente anklagemyndigheden, at skyderiet skete som et led i konflikten mellem banderne Loyal To Familia og Gremium.

Derfor ville man have bandeparagraffen i spil. Den betyder, at straffen kan stige til det dobbelte, hvis en forbrydelse sker som led i en bandekonflikt.

Det blev dog afvist af dommere og nævninger, der ikke fandt det bevist, at skyderiet skete i forbindelse med en konflikt mellem grupperne.

En tredje mand var også tiltalt i sagen, men retten fandt det ikke bevist, at han havde deltaget i skyderiet.

Til gengæld blev 22-årige Jamal Jonathan Amhdar-Larsen idømt to år og ni måneders fængsel for anden kriminalitet - blandt andet besiddelse af stoffer og våben.

Sidstnævnte valgte at modtage dommen, mens de to andre dømte valgte at tænke over, om de vil anke deres domme til landsretten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce