Annonce
Fredericia

To nye direktører ansat hos Fredericia Kommune: Den ene er et kendt ansigt

Fredericia Kommune har ansat to nye direktører til den øverste ledelse. Det er Peter Mikael Andreasen og Yelva Bjørnholdt Jensen. Foto: Privat/Claus Fisker
Fredericia Kommune har ansat to nye direktører, som bliver del af den øverste ledelse af kommunen.

Fredericia: 1. marts træder to nye direktører ind på direktionsgangen i Fredericia Kommune. Den ene er et kendt ansigt og den anden er et nyt ansigt. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Forligspartierne bag Budget 2020 ønsker at styrke den strategiske ledelse i Fredericia Kommune. Derfor blev der inden jul slået to nye stillinger op som koncerndirektører.

Som ny direktør for børne- og ungeområdet faldt valget på 52-årige Peter Mikael Andreasen, der kommer fra en stilling som børne- og familiedirektør i Jammerbugt Kommune.

- Med Peter Mikael får vi en kompetent og initiativrig leder med stor ledelseserfaring fra politisk styrede organisationer. Han besidder de kompetencer, ambitioner, gejst og handlekraft der skal til for, at vi kan komme i mål med vores målsætninger på børne- og ungeområdet, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Som direktør i Jammerbugt Kommune har Peter Mikael Andreasen haft ansvaret for børne- og familieforvaltningen.

- Jeg har en stor og bred erfaring med forandringsprocesser og implementeringen af disse på de kommunale kerneområder, som kan bringes i spil i forhold til blandt andet udviklingen af koncernmodellen. Fredericia Kommune er en velfungerende kommune med et udviklingsdrive, der har skabt fremragende resultater gennem de senere år, og jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet, siger den kommende koncerndirektør for børne- og ungeområdet Peter Mikael Andreasen.

Annonce

Koncernchef bliver direktør

Som direktør for voksen- og ældreområdet har Fredericia Kommune valgt et kendt ansigt. Her er valget faldet på 45-årige Yelva Bjørnholdt Jensen, der i dag er koncernchef for social- og beskæftigelsesområdet.

- Vi har lært Yelva at kende som en meget kompetent leder, der kan sikre fremdrift og udvikling, og jeg er sikker på, at hun vil kunne sikre den fortsatte udvikling af den værdiskabende og ressourceorienterede tilgang til borgere, som vi er kendt for her i Fredericia, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

- Jeg er rigtig glad for det skifte, jeg tog for snart et år siden til Fredericia Kommune, og nu får jeg mulighed for at træde ind i direktionen. Her har jeg i endnu højere grad mulighed for at byde ind på det strategiske arbejde og være med til at løfte de mange spændende strategiske tiltag. Det er noget af det, jeg glæder mig rigtig meget til, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

Begge direktører tiltræder stillingen den 1. marts 2020, og de skal sammen med kommunaldirektøren stå for den strategiske ledelse af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung knallertfører blev ramt af personbil

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Får samme navn som otte-årig datter: Ejer ombygger del af værtshus til sandwichbar

Annonce