Annonce
Fredericia

To S-frontfigurer fortsætter: Vi skal have en mand på Borgen

Både borgmester Jacob Bjerregaard og folketingskandidat Jens Jonatan Steen fortsætter som frontfigurer hos Socialdemokratiet.
Både borgmester Jacob Bjerregaard og folketingskandidat Jens Jonatan Steen er klar til en ny tørn for Socialdemokratiet i Fredericia.

Fredericia: To af Socialdemokraternes frontfigurer i Fredericia blev lørdag genvalgt som spidskandidater.

Det skete ved partiets generalforsamling, hvor Jacob Bjerregaard igen bliver borgmesterkandidat, mens Jens Jonathan Steen fortsætter som folketingskandidat i Fredericia-kredsen. Hverken Bjerregaard og Steen havde modkandidater, da de blev valgt af 50-60 fremmødte medlemmer til generalforsamlingen i 3F's lokaler på Venusvej.

- Tak til alle medlemmer, fordi I synes, det er en god ide, at vi fortsætter den kurs, der er lagt. Den samarbejdspolitik, jeg blev valgt på i 2013, er også den, jeg vil gå til valgt på i 2021, sagde Jacob Bjerregaard.

Annonce
Vi skal kæmpe for det, og vi får det ikke gratis. Jeg for brug for hver og en af jer, hvis det skal lykkes. Jeg håber at få lov til at tage en valgkamp mere, som giver det rigtige resultat, sagde Jens Jonatan Steen, inden partiet genvalgte ham som Folketingskandidat.

Grønt lys fra hjemmefronten

Borgmester Jacob Bjerregaard havde også en orientering om byrådsarbejdet. Han kom ind på flere emner, både fra budgetforliget og mere langsigtede planer. Hverken han eller de 12 andre medlemmer af den socialdemokratiske gruppe er færdige med arbejdet, fastslog han.

- Et af mine hovedfokuspunkter er, at byen får tilført flere arbejdspladser. Lige nu er der ikke så meget fokus på det, fordi der er højkonjunktur, men det er vigtigt at holde fast i, at vi er en by, der vil have flere arbejdspladser, fortalte borgmesteren, som har vendt beslutningen om at genopstille med sin hustru Lotte.

- Jeg kan savne Christiansborg engang imellem, men det, vi er i gang med i Fredericia, er langt mere spændende, lød det fra det tidligere folketingsmedlem, som de seneste seks år har været borgmester. Og altså stiller op til fire år mere ved valget i 2021.

Skal have en mand på Borgen

Mens socialdemokraterne ved valget i 2017 erobrede absolut flertal i byrådet, lykkedes det ikke at få valgt en Fredericia-kandidat til Folketinget sidste sommer. Flere medlemmer udtrykte ærgrelse over, at det ikke lykkedes at få valgt Jens Jonatan Steen ind - trods 3131 personlige stemmer.

Jens Jonatan Steen er til dagligt chefredaktør på den socialdemokratiske netavis Pio i København. Ved generalforsamlingen fik han ros af byrådsmedlem Bente Ankersen for at være meget til stede i Fredericia. Omvendt møder hun også folk, der bemærker, at han ikke bor i Fredericia.

- Det er godt, du siger det, lød svaret fra Jens Jonatan Steen og forklarede, at han er skilt, og ekskonen og hans femårige søn bor i hovedstaden.

- Det ville være på bekostning af tid sammen med min søn, hvis jeg skulle flytte. Og det vigtigste for mig er at være en del af hans liv, sagde han og tilføjede, at en flytning kan komme på tale, hvis de to ting på et tidspunkt kan kombineres.

- Hvis folk ikke synes, jeg med det svar kan være kandidat, vil jeg respektere det og acceptere det, lød det fra Jens Jonatan Steen.

Forsamlingens svar kom med klapsalver, og han var genvalgt. Undervejs leverede Jens Jonatan Steen også et par bud på, hvordan Fredericia erobrer en Folketings-plads.

- Der er 38.000 stemmeberettigede i Fredericia-kredsen, og i Vejle er der 49.000. så vi skal være ekstremt gode til at få det maksimale ud af stemmerne, sagde kandidaten.

Derfor skal der føres kampagne for, at flere stemmer personligt. Og der skal bankes på endnu flere døre end de 15.000, man nåede i forbindelse med 2019-kampagnen.

- Jeg skal fordoble mit personlige stemmetal og hente flere stemmer udefra, sagde kandidaten, som desuden ønsker mere synlighed på sociale medier.

Det lokale regionsrådsmedlem Bente Gertz orienterede også om sit arbejde ved generalforsamlingen. Hun er også villig til at stille op i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce