Annonce
Erhverv

To uger i juni

Ewii-sagen i Danmark

De seneste to uger har bragt på en række afslørende artikler om problematiske forhold i den jysk-fynske energikoncern Ewii. I dag er ingen undtagelse.

Her en tidslinje med datoer og et kort resumé af artiklerne.

1

Torsdag d. 29. juni En gruppe utilfredse medlemmer af repræsentantskabet i Ewii meddeler, at de har besluttet at sætte bestyrelsens fremtid til afstemning på repræsentantskabsmødet i august. De mener, bestyrelsen og især dens formand, Steen Dahlstrøm, har forsømt at føre kontrol med direktøren.

2

Lørdag d. 24. juni Tre eksperter i henholdsvis ledelse, selskabsret og korruption redegør for, hvorfor de vurderer, at bestyrelsen har svigtet sin pligt til at føre tilsyn med direktøren, inden den besluttede at fyre ham. Derfor er bestyrelsen ikke uden skyld i sagen.

3

Onsdag d. 21. juni En tidligere ansat og entreprenørkoncernen Arkil klager over to licitationer, og på baggrund af klagerne beslutter bestyrelsen at gennemføre en intern undersøgelse af licitationerne. Formand for bestyrelsen, Steen Dahlstrøm oplyser, at han har fremrykket repræsentantskabsmødet til 15. august for at imødekomme kritikernes krav om en redegørelse.

4

Lørdag d. 17. juni Det kommer frem, at Knud Steen Larsen for et halvt år siden ansatte hustruen til energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i en nyoprettet stilling i Ewii. Parret og den fyrede direktør bor tæt på hinanden. Ekspert vurderer sagen som kuriøs og peger på, at der ikke er jobforbud for en ministers hustru.

5

Onsdag d. 14. juni Bestyrelsen fyrer administrerende direktør Knud Steen Larsen tirsdag. Formand Steen Dahlstrøm forklarer nogle dage efter, at bestyrelsen havde mistet tilliden til direktøren.

6

Tirsdag d. 13. juni Topchefen i den jyske-fynske energikoncern Ewiii, Knud Steen Larsen, kritiseres for sammenblanding af koncernens og egne private investeringer, for deltagelse i sponsorerede luksusrejser med sin familie samt for, at direktionens løn siden 2010 næsten err fordoblet til 9,7 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Fredericia For abonnenter

Sådan foregår det i dag: Håndværkere fordeler opgaver efter nummer

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce