Annonce
Fredericia

To valgmøder på plads: DF'er sender en afløser

Vælgerne må vente lidt endnu med at stifte bekendtskab med DF's Julie Gottschalck, som er partiets spidskandidat i Fredericiakredsen. Hun har ikke mulighed for at deltage i to valgmøder i den kommende tid. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Julie Gottschalck, der er DF's spidskandidat i Fredericiakredsen til folketingsvalget, har ikke mulighed for at repræsentere partiet til de to første valgmøder i slutningen af marts og begyndelsen af april. Derfor træder Susanne Eilersen til.

Fredericia: Det kommende folketingsvalg er ikke udskrevet endnu. Alligevel er de to første valgmøder på plads, og kandidaterne står klar til at debattere med hinanden.

Torsdag 28. marts er det Medborgerhuset i Korskærparken, der lægger lokale til arrangementet "Falafel og valgflæsk", hvor der skal diskuteres ghettoplan, klima og miljø samt beskæftigelse.

Onsdag 10. april får de studerende på HF og VUC fornøjelsen af at blive klogere på folketingskandidaterne og spise morgenmad sammen med dem.

De fleste partier har valgt at stille med deres spidskandidat i Fredericiakredsen. Men Dansk Folkepartis Julie Gottschalck, der kommer til at stå øverst på stemmesedlen for vælgerne i Fredericia, har meldt afbud til de to debatmøder.

- Jeg kan ikke af den årsag, at Dansk Folkepartis Ungdom holder årsmøde, og det er mig, der er arrangøren af det. Jeg er helt presset og ligger vandret med arbejde, så det kan ikke lade sig gøre, siger Julie Gottschalck, der er organisatorisk næstformand og landskasserer i Dansk Folkepartis Ungdom.

Julie Gottschalck understreger, at trods afbuddene vil hun stadig føre valgkamp i Fredericia.

- Såfremt der ikke ligger et planlagt møde i min kalender, er jeg selvfølgelig altid til stede, forklarer kandidaten, der bor i Varde, hvor hun er byrådsmedlem.

Annonce

Såfremt der ikke ligger et planlagt møde i min kalender, er jeg selvfølgelig altid til stede.

Folketingskandidat Julie Gottschalck (DF)

Eilersen tager over

Men Dansk Folkeparti bliver repræsenteret på de to møder. I stedet for Julie Gottschalck sender partiet det lokale byrådsmedlem og nuværende folketingsmedlem Susanne Eilersen.

Hun er spidskandidat i Vejenkredsen, der dækker Vejen og Billund kommuner, men hun kan også stemmes på i Fredericia, da begge kredse er en del af Sydjyllands Storkreds.

- Julie skrev til mig og spurgte, om jeg ville tage møderne. Så på den måde får vi det hele til at gå op, siger Susanne Eilersen, som dermed får mulighed for at debattere på hjemmebane.

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 fik hun flest af sine personlige stemmer i Fredericiakredsen, selvom hun heller ikke dengang var spidskandidat. Næsten halvdelen af de 4000 personlige stemmer, hun modtog, fik hun fra de lokale vælgere.

Folketingsvalget skal være afviklet senest 17. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce