Annonce
Fredericia

To valgmøder på plads: DF'er sender en afløser

Vælgerne må vente lidt endnu med at stifte bekendtskab med DF's Julie Gottschalck, som er partiets spidskandidat i Fredericiakredsen. Hun har ikke mulighed for at deltage i to valgmøder i den kommende tid. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Julie Gottschalck, der er DF's spidskandidat i Fredericiakredsen til folketingsvalget, har ikke mulighed for at repræsentere partiet til de to første valgmøder i slutningen af marts og begyndelsen af april. Derfor træder Susanne Eilersen til.

Fredericia: Det kommende folketingsvalg er ikke udskrevet endnu. Alligevel er de to første valgmøder på plads, og kandidaterne står klar til at debattere med hinanden.

Torsdag 28. marts er det Medborgerhuset i Korskærparken, der lægger lokale til arrangementet "Falafel og valgflæsk", hvor der skal diskuteres ghettoplan, klima og miljø samt beskæftigelse.

Onsdag 10. april får de studerende på HF og VUC fornøjelsen af at blive klogere på folketingskandidaterne og spise morgenmad sammen med dem.

De fleste partier har valgt at stille med deres spidskandidat i Fredericiakredsen. Men Dansk Folkepartis Julie Gottschalck, der kommer til at stå øverst på stemmesedlen for vælgerne i Fredericia, har meldt afbud til de to debatmøder.

- Jeg kan ikke af den årsag, at Dansk Folkepartis Ungdom holder årsmøde, og det er mig, der er arrangøren af det. Jeg er helt presset og ligger vandret med arbejde, så det kan ikke lade sig gøre, siger Julie Gottschalck, der er organisatorisk næstformand og landskasserer i Dansk Folkepartis Ungdom.

Julie Gottschalck understreger, at trods afbuddene vil hun stadig føre valgkamp i Fredericia.

- Såfremt der ikke ligger et planlagt møde i min kalender, er jeg selvfølgelig altid til stede, forklarer kandidaten, der bor i Varde, hvor hun er byrådsmedlem.

Såfremt der ikke ligger et planlagt møde i min kalender, er jeg selvfølgelig altid til stede.

Folketingskandidat Julie Gottschalck (DF)

Eilersen tager over

Men Dansk Folkeparti bliver repræsenteret på de to møder. I stedet for Julie Gottschalck sender partiet det lokale byrådsmedlem og nuværende folketingsmedlem Susanne Eilersen.

Hun er spidskandidat i Vejenkredsen, der dækker Vejen og Billund kommuner, men hun kan også stemmes på i Fredericia, da begge kredse er en del af Sydjyllands Storkreds.

- Julie skrev til mig og spurgte, om jeg ville tage møderne. Så på den måde får vi det hele til at gå op, siger Susanne Eilersen, som dermed får mulighed for at debattere på hjemmebane.

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 fik hun flest af sine personlige stemmer i Fredericiakredsen, selvom hun heller ikke dengang var spidskandidat. Næsten halvdelen af de 4000 personlige stemmer, hun modtog, fik hun fra de lokale vælgere.

Folketingsvalget skal være afviklet senest 17. juni i år.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce