x
Annonce
Fredericia

Tog kørte nærmest 100 procent til tiden: Januar gik som smurt

Pæne og rettidige togafgange til- og fra Fredericia i januar 2020. Arkivfoto: Michael Bager

Fredericia: Næsten alle tog kørte og ankom til tiden i januar 2020 på strækningerne Fredericia-Aarhus, Fredericia-Vejle-Struer, Kolding-Fredericia-Vejle og retur.

Mellem Fredericia og Aarhus endte DSB’s såkaldte kundepunktlighed på 91,5 procent. Målet er mindst 86,1. Punktligheden var endda højere, hvis man trækker forhold, DSB ikke selv har indflydelse på, fra. For eksempel Banedanmarks renoveringer og reparationer.

Et tog regnes af DSB som forsinket, hvis det ankommer mere end 2 minutter og 59 sekunder efter køreplanen. Desuden tæller tog med mange kunder med større vægt end tog, der kører halvtomme ud på de små timer. Endelig tæller et aflyst tog også som forsinket.

Mellem Fredericia og Struer lå kundepunktligheden i januar på 94,5 procent og mellem Kolding, Fredericia og Vejle på 89,3 procent.

Generelt var DSB og de rejsende begunstiget af mildt vejr i årets første måned, som heller ikke var præget af større sporarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Kultur

Lyt med: Fredericianer har lavet sang om savn i corona-tid

Annonce