Annonce
Danmark

Efter personpåkørsel: Togene kører igen

Togtrafikken mellem Korsør og Nyborg er indstillet i begge retninger. En person er død efter vedkommende blev påkørt af et tog ved Nyborg bag Danehofskolen i den vestlige del af Nyborg.

Togdriften er i øjeblikket standset i begge retninger omkring Nyborg på grund af en personpåkørsel. Det oplyser Fyns Politi på Twitter.

Det betyder, at der ikke kører nogen tog mellem Nyborg og Korsør. Tidshorisonten for, hvornår togene kører igen er endnu ukendt.

Politiet oplyser klokken 10.17 på Twitter, at den påkørte person er død. Politiet foretager stadig undersøgelser på stedet.

Klokken 12.07 skriver Fyns Politi på Twitter, at undersøgelserne på stedet er afsluttet, og togene forventes at køre inden længe. Ifølge Fyns Politi skyldes påkørslen ikke en ulykke.

DSB oplyser klokken 11.57 på Twitter, at det første tog fra Korsør mod Odense kører 12.28, mens det første tog fra Odense mod København kører 13.01. Derudover kører der fortsat togbusser på strækningen mellem Korsør St. og Odense St. frem til klokken 13.30.

Ifølge Fyens Stiftstidendes reporter på stedet er påkørslen sket på en gangbro, der ligger bag Danehofskolen i den vestlige del af Nyborg. Cykel- og gangbroen fører over mod Juelsbergskoven. Politiet har efter sigende også sendt politihunde ud langs med sporene. Derudover holder en tankvogn fra beredskabet på stedet.

Ifølge en anden udsendt reporter står der flere hundrede mennesker på Nyborg Station, som er berørt af den indstillede togtrafik.

Både politiet og beredskabet er til stedet bag ved Danehofskolen, hvor et tog har påkørt en person. Foto: Julie Godskesen
Togene kører igen efter en personpåkørsel ved Nybirg tidligere på dagen. Arkivfoto: Michael Bager.
Annonce
Forsiden netop nu
Udland For abonnenter

Domstol får Johnson til at ligne en politisk amatør

Hvert eneste ord i den skotske kendelse lander som et udæmpet slag på en gongong. For nu har den britiske premierminister, Boris Johnson, domstolenes ord for at have vildledt dronningen, løjet for hende og givet hende et "ulovligt råd" og for lovstridigt at have hjemsendt det britiske parlament. Selv for en mand, som på rekordtid er blevet dyppet i nederlag og rullet i faneflugt, er det et 180 graders cirkelspark. For hvis afgørelsen fra den skotske højesteret står ved magt, har Boris Johnson de facto politisk misbrugt sit embede. På tirsdag går sagen til den britiske højesteret, som skal træffe den endelige afgørelse. Her er konflikten i en nøddeskal: Boris Johnson suspenderede mandag parlamentet for at begynde på en ny samling, og det er i sig selv ikke ulovligt. Den daværende samling var den længste samling i 400 år, og derfor gik premierministeren til dronningen og bad hende formelt hjemsende parlamentet og indkalde til en ny samling. Men her er så problemet: En suspendering sker normalt på et passende tidspunkt, og den er kortvarig. Boris Johnsons suspendering sker midt i den alvorligste britiske krise siden Suez-krisen i 1956, og den strækker sig over fem uger. Ydermere indikerer interne regeringsdokumenter, at motivationen er politisk og handler om, at parlamentet skal blande sig uden om regeringens brexit-politik og ikke føre tilsyn med regeringen, som det hedder i den skotske retsafgørelse. Derfor er Johnsons handling "ulovlig" og en "klar overtrædelse af de almindeligt accepterede regler for offentlige myndigheders adfærd", hedder det. Hvilken konsekvens får det? Juridisk venter vi stadig på den endelige afgørelse fra den britiske højesteret og dermed den endelige afgørelse af, om Boris Johnsons hjemsendelse af parlamentet er ulovlig og skal annulleres. Men politisk er skaden sket, for den føjer sig til billedet af en premierminister og hans chefrådgiver, som forveksler magten med et rænkespil i en politisk ungdomsorganisation. Suspenderingen af parlamentet var angiveligt tænkt som et magtpolitisk supergreb, udtænkt af Johnsons chefrådgiver, Dominic Cummings, og parlamentsminister Jacob Rees-Mogg, og den ville sætte parlamentet skakmat. Men i stedet blev det et strategisk dosmertræk, en hybris, der i militærhistorien tåler sammenligning med massakrene ved Little Big Horn og Gallipoli. For magtgrebet samlede alle kritikere i parlamentet, som på lyntid gennemførte en lov, der forhindrer et hårdt brexit; det førte til et konservativt oprør, som endte med 22 afhoppere eller ekskluderede; det gav Johnson seks nederlag ud af seks afstemninger i parlamentet, udraderede hans flertal og førte til et forfatningsopgør for domstolene. Det er politisk skade, der allerede er sket, og som giver Johnson-regeringen et skær af amatørscenen i Tønder, og hvis højesteretsafgørelsen i næste uge også går ham imod - så er den politiske fiasko komplet.

Annonce